Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Som Projektledare kommer du att driva projekt från idé till leverans i verksamheten samt följa upp effektmål. Du kommer att driva och implementera projekt, utvecklingsuppdrag eller större uppgifter som kräver koordinering inom verksamheten. Du är ansvarig för budget, projektplanering och resursfördelning inom givna ramar, och följer upp och rapporterar till chef och/eller styrgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår att medverka i verksamhetsutveckling, processkartläggning, upphandling samt att driva eller delta i olika utredningar, EU-ansökningar och koordinera komplexa uppgifter.

Verksamheten CS-OC har både en löpande operativ del, en myndighetsuppgiftsdel och en verksamhetsutvecklade del. I de två senare ingår större uppgifter som kräver koordinering och samarbete mellan personer både inom och utanför verksamheten.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvad på annat sätt, samt mångårig erfarenhet av att jobba med projektledning både ur ett tekniskt- och ett verksamhetsperspektiv. Du är bekväm i din ledande roll och van vid att etablera team samt skapa engagemang hos involverade med ett coachande förhållningsätt.
Du har erfarenhet av:

  • att driva utveckling och integration i projektform.
  • arbete inom cybersäkerhet.
  • projektarbete inom myndighet.
  • arbete med agila metoder och etablerad projektmodell så som PPS.

Det är meriterande om du har:

  • vana att arbeta med EU-finansierade projekt.
  • kunskap om Sveriges krisberedskap

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Vi kommer lägga stor vikt på dina personliga egenskaper så som att du är självgående med en god samarbetsförmåga. För att lyckas i ditt arbete är du van vid att jobba i en föränderlig miljö med stort utvecklingsfokus. Du har en god förmågan att ha flera arbetsuppgifter pågående samtidigt, stora som små, med struktur och intresse utveckling av verksamhet. Att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och något du är duktig på.

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning. Din placeringsort kommer att vara Stockholm på vårt kontor Tomteboda, och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Anställningen är placerad vid Verksamheten för operativ cybersäkerhet vid Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, vilket är en av flera enheter som utgör CERT-SE, Sveriges nationella CSIRT (Computer Security Incident Repsonse Team). I enhetens uppgifter ingår att vara sammanhållande för och driva utvecklingen av CERT-SE, att samordna och utveckla operativ samverkan, samordna och genomföra övningar med andra aktörer, utveckla operativa processer och genomföra operativ analys. Stora delar av arbetet görs i samarbete med övriga enheter inom CERT-SE, andra delar av MSB, myndigheter eller organisationer och funktioner, t.ex. Sveriges nationella cybersäkerhetscenter NCSCSE.

CERT-SE är en nationell funktion som har i uppdrag att stödja samhället i arbetet med att förebygga och hantera it-incidenter och andra cyberangrepp. CERT-SE har tekniskt fokus mot masspåverkande cyberhot, sårbarheter i vanligt förekommande produkter samt mot specifika hot av allvarlig natur. Detta i syfte att bidra till skydd av samhällsviktiga funktioner och digitala tjänster samt för samhället i stort. 

CERT-SE tar emot, söker, bedömer, analyserar, bearbetar och förmedlar cybersäkerhetsrelaterad information. Detta i syfte att sprida information och kunskap som kan förhindra it-incidenter men även när it-incidenter hanteras. CERT-SE är Sveriges kontaktpunkt för cybersäkerhet gentemot motsvarande funktioner i andra länder

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Olof Appelqvist. Fackliga företrädare är
Carl Önne Saco, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via
växelnumret 0771-240 240

Välkommen med din ansökan senast den 23 juni 2024.
Urvalsarbetet kommer att påbörjas i v. 34.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering g och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/95
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb