Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du åstadkomma något stort tillsammans med andra? Då kanske du är vår nästa kollega! 

Som installationstekniker kommer du kommer vara en del av teamet på enheten för drift och nätövervakning inom verksamheten för Rakel och ledningssystem. Hos oss får du möjligheten att bidra till samhällets beredskap genom utvecklingen av de samhällsviktiga kommunikationstjänsterna WIS, SGSI och Rakel. Du kommer som installationstekniker att verka inriktat mot infrastruktur inom IT-området med installation och konfiguration av hårdvara.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som installationstekniker kommer du arbeta med installation av hårdvara och mjukvara på olika datacenter. Du kommer att medverka vid installation, drift och felavhjälpning både med interna team och externa leverantörer. Du arbetar utifrån ett livscykelperspektiv, där du i tidigt stadie påverkar design och säkerhetslösningar utifrån våra kunders krav och behov av kommunikationslösningar. Du ansvarar för att ta fram förslag till utvecklingsplaner inom drift inom området. Du följer upp installationer samt felavhjälpningar avseende tid, kostnad och kvalitet.

I rollen kommer du även att ansvarar för omvärldsbevakning av ny teknik och ge stöd och råd till internt på myndigheten samt till partners och leverantörer. Att delta i utbildningar ingår i tjänsten då vi strävar efter att ligga i teknisk framkant. Du kommer att ansvara för att tillsammans med leverantörer ta fram lösningar för de kommunikationslösningar som verksamheten ansvarar för. 

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • flerårig yrkeserfarenhet av att genomföra tekniska installationer i en större organisation. 
 • erfarenhet av arbete i teknikprojekt.
 • erfarenhet från kravframtagning i upphandlingar av lösningar och produkter inom datakommunikation.
 • mycket god förmåga att uttrycka dig, läsa och skriva på svenska och engelska.
 • B-körkort.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av tekniska installationer för nätverk och serverplattformar.
 • certifiering mot nätverk och serverplattformar.
 • erfarenhet av fältservice.
 • erfarenhet av kontinuitetsplanering för kritisk infrastruktur inom IT.
 • erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete, säkerhetsanalyser samt riskanalyser.
 • erfarenhet av arbetat med uppföljning mot leverantörer.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

I rollen tar du stort ansvar för din uppgift. Du strukturer själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare. Du är en person som agerar lugnt, stabilt och kontrollerat i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer. Arbete sker delvis på plats på kontoret samt i stor del ute i landet. 

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Inom avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer finns verksamheten för Rakel och ledningssystem som ansvarar för säkra, skyddade och tillgängliga kommunikationstjänster till samhällsviktiga verksamheter. I verksamheten ingår utveckling, utbyggnad, förvaltning, drift och kundanslutning av Rakel (Radiokommunikation för effektiv ledning), SGSI (Swedish Government Secure Intranet) och WIS (Webbaserat Informationssystem). Enheten drift och nätövervaknings uppgift är att säkerställa drift och nätövervakning för stabil operativ leverans avseende tjänsteleveranser och systemen i produktion. 

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans. Andra förmåner är möjlighet till friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och förmånliga semestervillkor och pensionsavtal. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta tillförordnad enhetschef Kristofer Forssten. Fackliga företrädare är Carl Önne (Saco-S), Jan Herremo (ST) och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240 (SEKO). 

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/86
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb