Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Som handläggare med internationell inriktning kommer du att arbeta med samordna de internationella samarbeten som bedrivs vid verksamheten för Rakel och ledningssystem med utgångspunkt i det nordiska samarbetet, EU och bilaterala samarbeten utanför EU. Hos oss får du möjligheten att i en internationell kontext och bidra till beredskap för kriser och krig.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär bland annat att samordna de internationella samarbeten som bedrivs vid verksamheten med utgångspunkt i det nordiska samarbetet, NATO, EU och bilaterala samarbeten utanför EU. Frågorna som är aktuella kräver samordning på både nationell och internationell nivå. Du kommer delta och arbeta med regeringsuppdrag, utredningar, remissvar och andra avdelningsövergripande uppgifter för att skapa en helhet. Tjänsten har ett tydligt utåtriktat och drivande fokus och innefattar uppsökande aktiviteter, samarbete och att vara relationsbyggande är centrala delar.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • löpande samordna och delta i verksamhetens internationella standardiseringsarbete.
 • aktivt göra omvärldsbevakning inom området säkra kommunikationer.
 • vara kontaktpunkt för verksamheten internt inom myndigheten och externt i kontakt med andramyndigheter och aktörer.
 • koordinera och ansvara för att ta emot internationella besök och samordna inför och vid besök som verksamheten genomför, både fysiska och digitala.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleutbildning.
 • god erfarenhet av internationell samordning.
 • gedigen kunskap om EU:s funktion, struktur och dess beslutsprocess.
 • kunskap om NATO:s funktion, struktur och beslutsprocess.
 • kunskap om svensk krisberedskap och civilt försvar.
 • lätt för och är duktig på att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av internationellt arbete eller utlandsbaserad praktik.
 • vana av representation i en internationell miljö.
 • kunskap om säkra kommunikationer och cybersäkerhet.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

För att lyckas i rollen tar du ansvar för din uppgift där du själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer framåt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en tidsbegränsad anställning med start enligt överenskommelse till och med december 2025, med möjlighet till förlängning.

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På verksamhetens enhet för Inriktning och uppföljning är vi 12 medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov samt möjlighet att arbeta på distans. Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Kristina Bram. Fackliga företrädare är Carl Önne (Saco-S), Jan Herremo (ST) och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen (SEKO). Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240. 

Välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2024.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/75
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb