Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du vara med att utbilda framtidens räddningstjänstpersonal? 

Vår utbildningsverksamhet växer och vi behöver bli fler medarbetare. Vi på enheten för grundutbildning ska nu utöka vårt lag med lärare och söker dig som självklart gillar att undervisa, vara en del av studerandes lärprocess samtidigt som du själv också drivs av att utvecklas. På MSB Sandö arbetar vi som ett lag där vi välkomnar öppenhet och människors olikheter. För att skapa goda förutsättningar för lärande är vi engagerade, stöttande och lyssnar på varandra och våra studerande.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Våra utbildningar bedrivs på distans varvat med platsförlagda utbildningsmoment. I arbetet ingår att planera undervisning, genomföra/utbilda, bedöma och följa upp studerande i kurser inom MSB:s utbildningsutbud, främst den tvååriga utbildningen Skydd mot olyckor (SMO) samt Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (Grib). Som brand och/eller räddningslärare utförs en stor del arbetet ute på fältet. Mer information om dessa utbildningar finns på MSB:s hemsida.

Du kommer också att ingå i ett arbetslag tillsammans med dina kollegor och även i en
ämnesutvecklingsgrupp där ni utvecklar undervisningen inom ert ämnesområde. I ansvarsområdet som lärare kan ingå att vara kursansvarig, handledare, klassföreståndare men även att medverka i
utvecklingsprojekt

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • Genomfört utbildningen SMO eller annan utbildning inom räddningstjänstområdet som 
    arbetsgivaren finner relevant
  • Godkänt intyg för rök och kemdykning (brandlärare)
  • Kunskaper i digitala verktyg.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet inom räddningstjänstorganisation eller annan aktör (privat eller offentlig) inom området skydd mot olyckor.
  • Pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning, gärna på gymnasie- eller 
    vuxenutbildningsnivå.
  • Körkort C-behörighet

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning på sex månader.

Din placeringsort kommer att vara Sandö och resor i anställningen förekommer.

Om oss

Anställningen är placerad på Avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande vid enheten för grundutbildning 2. Enhetens uppgift är att förbereda, resursplanera, genomföra följa upp och utveckla den tvååriga utbildningen i skydd mot olyckor (SMO) samt utbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRiB). Enheten leds av en enhetschef

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Agneta Lindgren. Fackliga företrädare är Patrik Klingberg (Saco-S), Karl-Johan Rahm (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 4 oktober 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sandö
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/168
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb