Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Har du ett stort samhällsengagemang och vill bidra till att stärka krisberedskapen i Sverige?
Då kanske det är du som är vår nästa kollega?

Om anställningen
Kundansvarig är placerad på Verksamheten för Rakel och ledningssystem som finns vid Avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer. Vi verkar också för att öka kunskapen hos kunderna om hur de effektiviserar sin användning. Detta gör vi genom att leverera utbildning, metodstöd och riktlinjer, samt agera kravställare på tjänsteutveckling. Våra kunder och användare återfinns inom många olika verksamheter: från polis, räddningstjänst och ambulans till kollektivtrafik och företag med s k farlig verksamhet. Gemensamt är att de har viktiga funktioner i samhällets krisberedskap och inom Totalförsvaret.

Arbetsuppgifter
Kundansvarig ansvarar för att koordinera MSB:s tjänsteleverans gentemot de aktörer som respektive kundansvarig ansvarar för. Som kundansvarig ansvarar du även för för att omhänderta och utveckla relationer gentemot de aktörer som använder våra tjänster. Det innebär att du tillvaratar och analyserar användarnas behov och kan förmedla hur våra tjänster stärker deras verksamhet. Detta gör du genom att aktivt arbeta med olika typer av informations och utbildningsinsatser. Du kommer dessutom att planera, genomföra, utvärdera och följa upp olika initiativ som stärker användarnas förmåga att nyttja de tjänster som MSB tillhandhåller inom området säkra kommunikationer. Som kundansvarig kommer du ständigt  vara aktiv ute hos kunderna, så resor inom Sverige förekommer frekvent.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har ett stort samhällsengagemang och vill bidra till att stärka krisberedskapen i Sverige. Arbetet kommer ställa krav på att du har erfarenhet av att driva strategiska kundrelationer. Du måste också ha vana att självständigt planera och genomföra utåtriktade besök och eller informationsaktiviteter inför större grupper. Du har arbetat med någon eller några av våra användarorganisationers verksamheter och processer. Din lyhördhet förmåga att se kundens behov kommer väl till pass här.

För att söka anställningens om Kundansvarig har du:

  • En avslutad relevant eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet av att presentera och informera inför större grupper

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet.
  • Erfarenhet från telekombranschen
  • Du har erfarenhet från en blåljusorganisation eller annan organisation som jobbar med liknande arbetsuppgifter.

Då mycket av vårt arbete sker i team måste du tycka om att samarbeta och bidra till gruppens utveckling. Du har lätt för att skapa och behålla kontakter samt arbetar med en utpräglad känsla för kundnytta. Du måste också ha vana att självständigt planera och genomföra kundbesök och informationsaktiviteter inför större grupper. Du trivs med ansvar och förstår vikten av god planering och uppföljning för att uppnå rätt kvalitet. Vidare är noggrann, har lätt för att ta egna initiativ och nyfiken på att bygga något nytt. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten
Verksamheten för Rakel och ledningssystem förvaltar och utvecklar verksamhetskritiska kommunikations- och ledningssystem för samhällsviktiga aktörer. Idag ingår WIS, Rakel, SGSI samt utveckling av framtidens säkra kommunikationer i vårt ansvar. Vår uppgift är att skapa de bästa möjliga tjänsteleveranserna till våra användare.

Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Karlstad eller i Stockholm på vårt kontor Tomteboda. MSB tillämpar 6 månaders provanställning. Resor i tjänsten förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta enhetschef Jon Gustafsson. Fackliga företrädare är Carl Önne Saco-S, Jan
Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240
240. 

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 11 december, märkt med referensnummer 2022/274.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/274
Publicerat 2022-11-22
Sista ansökningsdag 2022-12-11

Tillbaka till lediga jobb