Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vill du förbättra Sveriges förmåga att hantera kriser? Vill du bidra till människors säkerhet och hälsa? Vill du göra nytta för dina medmänniskor?

Verksamheten för Rakel och ledningssystem finns vid Avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer. Verksamheten ansvarar för strategisk inriktning, utveckling och förvaltning av säkra, skyddade och tillgängliga kommunikationstjänster som används för ledning och samverkan inom samhällsviktiga verksamheter. I verksamheten ingår utveckling, utbyggnad, förvaltning, drift och kundanslutning av WIS

Rollen som systemarkitekt är placerad vid enheten för Förvaltning och Utveckling inom verksamheten för Rakel och ledningssystem på MSB i Stockholm eller Karlstad. Våra system är Rakel, SGSI och WIS. Vi växer och behöver rekrytera fler för att kunna göra mer.

  • Rakel är det nationella radiosystemet för aktörer inom ordning, säkerhet, hälsa och försvar
  • SGSI (Swedish Government Secure Intranet) är ett intranät för myndigheter med hög säkerhet och hög tillgänglighet
  • WIS (Webbaserat InformationsSystem) är ett lägesbildssystem för kommuner, regioner, myndigheter samt ett antal andra aktörer i Sverige.

Dina arbetsuppgifter
Som systemarkitekt ansvarar du för att prioritera utvecklingsaktiviteter och tillsammans med andra säkerställa leverans och kvalitet. Leveransen ska stödja samhällsviktiga aktörer i deras krisberedskapsarbete.

Dina arbetsuppgifter består i att planera och prioritera funktioner, releaser och medverka vid driftrelaterade frågor tillsammans med andra i teamet och leverantörer. För att förmedla din vision till övriga i organisationen ansvarar du för framtagning av Roadmaps och effektmål för produkten samt uppföljning av dessa. I arbetet ingår också att ta fram underlag för ansökan om projektmedel för kommande utvecklingsprojekt.

Vi tror att du som söker är både strukturerad och flexibel i ditt arbete och har god vana av att lösa olika systemproblem och inte vara främmande för utmaningar.

Eftersom arbetet kräver kontakter med interna och externa intressenter och arbetet varierar i komplexitet och storlek, är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Det ställer krav på din problemlösande analytiska förmåga som gör att du har lätt att se orsak och samband. Du är tydlig, strukturerad, noggrann, resultatorienterad, kommunikativ som kan motivera, skapa engagemang och delaktighet. Det är även viktigt att du har förmåga att förankra beslut inom organisationen.

Din kompetensprofil
För att söka anställning som systemarkitekt har du en relevant akademisk examen för uppdraget eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har arbetat med agila arbetsmetoder som tex. Scrum. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer, eller själv jobbat som leverantör. Du har erfarenhet av IT-förvaltning/utveckling/system och uppföljning av projekt eller leveranser i någon form.

Vi tror att du som söker är både strukturerad och flexibel i ditt arbete och har god vana av att lösa olika systemproblem och inte vara främmande för utmaningar.

Eftersom arbetet kräver kontakter med interna och externa intressenter och arbetet varierar i komplexitet och storlek, är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Det ställer krav på din problemlösande analytiska förmåga som gör att du har lätt att se orsak och samband. Du är tydlig, strukturerad, noggrann, resultatorienterad, kommunikativ som kan motivera, skapa engagemang och delaktighet. Det är även viktigt att du har förmåga att förankra beslut inom organisationen.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande:

  • Arbetat med krisberedskap inom offentlig sektor
  • Arbetat med produktutveckling av IT-system och livscykelhantering
  • Har erfarenhet av förvaltningsstyrning
  • Arbete med virtuella plattformar och modern design av mjukvaruutveckling
  • Säkerhetsskyddsarbete, säkerhetsanalyser samt riskanalyser
  • Arbetat med uppföljning mot leverantörer
  • Arbetat med informationssäkerhet

I en operativ verksamhet är lagkänsla en viktig del av arbetsmiljön och bidrar till vår förmåga att hålla hög kvalitet och bibehållen arbetsglädje även vid pressade förhållanden. Vi sätter därför stor vikt vid din personlighet och vid din förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Allt med användarnas behov i fokus.

Anställningsform
anställningen är en tillsvidare anställning på heltid med placering i Karlstad eller Stockholm Tomteboda. Resor i tjänsten, nationellt och internationellt förekommer. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?
Har du frågor kontakta enhetschef Carl-Fredrik Östman, verksamhetsansvarig Johan Kleberg. Fackliga företrädare är Moon Carlbring Saco-S, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 22 januari 2021, märkt med referensnummer 2020/183. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/183
Publicerat 2020-12-15
Sista ansökningsdag 2021-01-22

Tillbaka till lediga jobb