Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Till enheten för befolkningens skydd och beredskap söker vi dig som är en erfaren förvaltningsledare med intresse för IT och befolkningsskydd. Arbetsområde Befolkningsskydd är ett växande område där MSB har uppdraget att utveckla verksamheten och att genom kontroller se till så att beståndet av skyddsrum vårdas och vidmakthålls på en sådan nivå att skyddsförmågan upprätthålls.

I Sverige finns drygt 65 000 skyddsrum med tillsammans ungefär sju miljoner skyddsplatser. Dessa skyddsrum finns spridda i den vanliga bebyggelsen och används i fredstid av respektive fastighetsägare som helt vanliga lokaler.

Utöver denna uppgift arbetar enheten med att öka befolkningens förmåga att klara kriser, samordning av risk- och sårbarhetsarbete mot terrorism och antagonistiska hot i offentlig miljö, drift och förvaltning av systemet VMA, samt utveckling av kriskommunikation vid samhällsstörningar.

Vi söker nu efter en Förvaltningsledare Befolkningsskydd. Är du vår nästa kollega?

Dina arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare Befolkningsskydd kommer du att ingå i en arbetsgrupp som arbetar med frågor rörande kontroller av skyddsrum samt utveckling av förutsättningar för detta. Vi har en förändrad hotbild, nya demografiska förutsättningar och en ny bild av det civila försvaret. Det innebär att verksamheten är mitt i ett omfattande förändringsarbete där skyddsrumsverksamheten behöver integreras med annat arbete avseende civilt försvar och befolkningsskydd. Vi söker därför dig som vill anta denna utmaning tillsammans med oss.

Som förvaltningsledare ansvarar du för att i samarbete med verksamheten ta fram en årlig förvaltningsplan för förvaltningsobjektet, driva förstudier, agera projektledare och löpande ansvara för att planera, leda och följa upp de aktiviteter som finns inom ramen för IT-förvaltningen. Du ska aktivt förbättra arbetssätt och systemlösningar, samt ska tillsammans med verksamheten prioritera kring nya behov i systemet samt stödja verksamheten med att ta fram krav avseende ingående IT-system. Du ska också säkerställa att uppsatta mål uppnås samt nå god kvalitet i leveransen, samordna, upprätta och underhålla avtal med leverantörer.

I rollen ingår även användarstöd, omvärldsbevakning och att följa utvecklingen inom området.

Din kompetensprofil 
För att söka anställning som förvaltningsledare Befolkningsskydd har du en förvaltningsledarutbildning/projektledarutbildning gärna baserad på någon etablerad modell (PM3, ITIL) eller motsvarande arbetslivserfarenhet, samt god erfarenhet av att driva och leda IT-nära förvaltningsuppdrag. Vidare har du erfarenhet av samarbete med externa leverantörer, kravformulering, budgetering och uppföljning. Det är meriterande om du har systemutveckling och IT-tekniska kunskaper från akademisk utbildning, erfarenhet av PPS eller annan projektstyrningsmodell samt kunskaper inom GIS och erfarenhet av geografisk IT.

För att lyckas som förvaltningsledare ska du ha god förmåga att samarbeta och kunna förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du ska kunna agera utifrån ett problemlösningsperspektiv, därför tror vi att du som person är prestigelös, kreativ, analytisk och har förmåga att kunna agera självständigt.  Du ska även vara strukturerad och initiativtagande, samt våga ställa krav på både medarbetare och leverantörer.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Utöver detta kommer vi att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt 
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och placeringsort är Karlstad. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?
Har du frågor är du välkommen att kontakta Annelie Larsson på telefon 010-240 53 13. Facklig företrädare är Vendela Dobson Saco-S, Ingrid Krook ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 31 maj 2019, märkt med referensnummer 2019/128 . Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/128
Publicerat 2019-05-14
Sista ansökningsdag 2019-05-31

Tillbaka till lediga jobb