Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vi söker en systemadministratör till enheten för operativ cybersäkerhet och it-incidenthantering vid avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. Avdelningen för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet består av fyra enheter med totalt drygt 60 medarbetare.

Enheten för operativ cybersäkerhet och it-incidenthantering består av 24 medarbetare. Till vardags är vi den nationella funktionen för stöd till samhället i arbetet med att hantera och förebygga it-incidenter. Denna funktion benämns CERT-SE. Vid större händelser kan CERT-SE bemannas av fler kollegor från andra enheter på avdelningen.

  • CERT-SE har tekniskt fokus mot masspåverkande cyberhot, sårbarheter i vanligt förekommande produkter samt mot specifika hot av allvarlig natur. Detta i syfte att bidra till skydd av samhällsviktiga funktioner och digitala tjänster samt för samhället i stort.
  • CERT-SE tar emot, söker, bedömer, analyserar och förmedlar cybersäkerhetsrelaterad information. Detta i syfte att sprida information och kunskap innan och under IT-incidenter.
  • CERT-SE är Sveriges kontaktpunkt för cybersäkerhet gentemot motsvarande funktioner i andra länder.

Dina arbetsuppgifter

Som systemadministratör kommer du arbeta med i utveckling och förvaltning av verksamhetsspecifik it. Du kommer att bli viktig för vårt teknikberoende interna arbete på enheten för operativ cybersäkerhet, där det är en förutsättning för vår framgång med stöd när behov uppstår.

Du kommer att arbeta med systemutveckling, drift och förvaltning i en blandad teknikmiljö med fokus mot it-infrastruktur bestående av servrar, nätverksutrustning, kommunikations- och kryptoutrustningar samt vissa typer av klienter. Du kommer i olika roller bli involverad i utvecklingsaktiviteter.

Din kompetensprofil

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt och minst fem års dokumenterad erfarenhet från arbete i miljö liknande vår.

Du ska även ha god erfarenhet från att ha arbetat med Linux i en verksamhet där krav ställs på hög it-säkerhet och du måste ha en hög säkerhetsmedvetenhet.

Det är meriterande med god kunskap om RedHat Enterprise Linux, BSD, Puppet, Clavister, Cisco, Juniper, BGP, Checkpoint och gärna därtill Windows samt MacOS.

Du har god kunskap i att förstå och uttrycka dig på både svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra för att nå våra mål och resultat, oftast med flera samtidigt aktuella arbetsuppgifter. Då resultatet av ditt arbete är förutsättning för andra att lyckas med sina arbetsuppgifter måste du ha ett positivt förhållningssätt till att ge god service, även om situationen kan vara pressad.

Anställningsform

Tjänsten är placerad i Stockholm.  Resor i tjänsten, nationellt och internationellt, kan förekomma. Anställningen är en tillsvidareanställning och MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor kontakta tf. enhetschef Andreas Rappe, bitr. enhetschef Peter Jonegård eller programledare för it-produktion Fredrik Eriksson. Fackliga företrädare är LEna Vretling Saco-S, Frida Billström ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 18 januari 2018, märkt med referensnummer 2018/207. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/207
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-01-18

Tillbaka till lediga jobb