Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nya kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som handläggare med inriktning brandfarlig vara kommer du att arbeta med flera olika frågor inom området. Du kommer medverka till att ta fram föreskrifter, allmänna råd, handböcker och informationsmaterial. Även samordning av kommunernas tillsyn och att lämna stöd vid tillståndsprövning, samt att ge råd till företag och andra intressenter är olika delar av uppgifterna. Du kommer också representera myndigheten i olika sammanhang, t.ex. genom att föreläsa om reglerna för brandfarliga varor.

Arbetet utförs såväl självständigt som tillsammans med kollegorna på enheten, men även tillsammans med andra myndigheter och aktörer.

Dina kunskaper och kompetenser

För att lyckas i rollen som handläggare med inriktning brandfarlig vara har du en relevant akademisk utbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta med och har kunskap om lagen om brandfarliga och explosiva varor,
  • kunskaper om riskanalyser och riskbedömning inom området,
  • erfarenhet från arbete i processindustri, eller
  • erfarenhet av myndighetsutövning eller regelarbete. 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad eller Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På enheten för hantering av farligt gods och brandfarlig vara är vi 17 medarbetare och vår uppgift är regelgivning, tillståndsgivning, tillsyn, marknadskontroll och stöd till andra tillsynsmyndigheter, samt att utveckla och stärka samhällets förmåga att förebygga oönskade händelser där farligt gods och brandfarliga varor ingår.

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Nyström. Fackliga företrädare är Lena Bergman Bokvist (Saco-S), Stefan Haggö (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/19
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb