Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du vara med och bidra till ledarskapet inom svensk räddningstjänst och samhällets förmåga att
hantera kriser och krig? Då kanske du är vår nästa kollega! 
Utbildningen inom ämnesområdet ledarskap är ofta det som medför en stor positiv förändring i våra kursdeltagares syn på sig själva och sin kommande roll. Vi vet att ledarskapsutbildningen gör skillnad! 

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I arbetet som lärare ingår att planera, strukturera, genomföra och följa upp undervisning inom framförallt ledarskap samt utbilda befäl på våra ledningskurser. Det innebär föreläsningar, gruppdiskussioner och individuell coachning i olika lärmiljöer, delvis utomhus. Du kommer att ingå flera arbetslag samt i en ämnesutvecklingsgrupp. I ansvarsområdet som lärare kan även ingå att vara kursansvarig, handledare samt medverka i olika utvecklingsprojekt.
Som lärare med inriktning ledarskap är du en del av flera arbetslag där du naturligt bidrar med din
ämneskunskap för att stödja våra kursdeltagares utveckling. Du kommer ha din hemvist i enheten för vidareutbildning men jobbar med många olika kurstyper. För att få så bra resultat som möjligt och lyckas med vårt uppdrag hjälps vi alla åt, oavsett organisatorisk tillhörighet. 

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom det beteendevetenskapliga området alternativt utbildning som
  arbetsgivaren finner likvärdig
 • utövat ledarskap i din profession
 • utbildat andra i ämnen inom det beteendevetenskapliga området avseende så som ledarstilar, situationsanpassat ledarskap, konflikthantering, stressreaktioner, kommunikationsteori, yrkesetik, gruppdynamiska processer eller likande
 • verkat i insatsliknande miljöer eller i sammanhang som liknar blåljusverksamhetens arbetsmiljö
 • god planerings- och administrativ förmåga

Det är meriterande om du har:

 •  handledarskompetens avseende någon beteendevetenskaplig utbildningsmodell såsom UGL, SDI, Meyer-Briggs eller motsvarande.
 • god erfarenhet av att genomföra utbildning. 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Att utbildas inom ledarskap innebär en personlig resa. Det är därför viktigt att du som lärare har en god social förmåga att möta individer och grupper där de befinner sig. Vi värderar högt att du som person har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar engagemang och delaktighet i undervisningen. Du har en starkt förmåga att samarbeta och är bra på att stötta och vara aktiv i att gemensamt lösa vårt uppdrag

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på deltid, upp till 60% av en heltid, som inleds med sex månaders provanställning. Din placeringsort kommer att vara Revinge och resor i anställningen förekommer och är naturlig del i vårt uppdrag.

Om oss

MSB har många uppdrag inom samhälles säkerhet och trygghet. Ett av uppdragen är att genomföra utbildningar av brandmän och befäl till svensk räddningstjänst. MSBs skolverksamhet finns i huvudsak i Revinge och Sandö och totalt är vi ca 240 medarbetare inom skolverksamheten. Skolorna genomför samma utbildningar på båda orterna och har en kontinuerlig dialog mellan lärarlagen gällande utveckling, utvärdering men även i det dagliga arbetet. 
I anställningen ingår ett antal personalförmåner som tex friskvårdstimme varje vecka, friskvårdsbidrag, förmånliga semestervillkor mm
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Nilsson. Samtliga fackliga företrädare från Saco-S, ST och SEKO nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 7 oktober 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Under våren 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/171
Facklig företrädare
 • Ann-Britt Paradis, Seko, 0771-240240
 • Thomas K. Nilsson, Saco-S, 0771-240240
 • Rutger Granberg, ST, 0771-240240
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-07

Tillbaka till lediga jobb