Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega! Vi erbjuder ett spännande lärarjobb och du är en del av vårt team av som utbildar framtidens räddningstjänstpersonal. 

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I arbetet som lärare inom Miljöområdet ingår att planera, genomföra och följa upp undervisning inom MSBs utbildningar, framför allt i den tvååriga utbildningen i Skydd mot olyckor (SMO) och Grundutbildningen för räddningspersonal i beredskap (Grib). Våra utbildningar bedrivs både platsbundet och på distans.

Inom ämnet Miljö på våra utbildningar behandlas bland annat bränders påverkan på människa, miljö/natur och samhälle, spridningsmekanismer vid utsläpp av farliga ämnen samt hur åtgärder kan begränsa korta och långsiktiga effekter av dessa. I tjänsten ingår både teoretisk undervisning och praktisk undervisning på övningsfält.  

Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med dina kollegor och även i en ämnesutvecklingsgrupp där ni utvecklar undervisningen inom ert ämnesområde. I ansvarsområdet som lärare kan ingå att vara kursansvarig, handledare eller klassföreståndare men även att medverka i olika utvecklingsprojekt.
Arbetet genomförs i nära samarbete med motsvarande lärare på MSBs skola i Revinge.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom naturkunskap, biologi/kemi eller annan miljöinriktad utbildning alt. arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • pedagogisk utbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av undervisning/lärande
  • goda IT-kunskaper och vana vid att arbeta med digitala verktyg 

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av utbildning och/eller arbetslivserfarenheter inom livsstil och hälsa
  • erfarenhet av att arbeta i vuxenutbildning
  • erfarenhet av arbete i räddningstjänst och/eller annan räddningserfarenhet 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme. Du har en personlig mognad som innebär att du är trygg och stabil i din yrkesroll. Du har i ditt arbete förmåga till helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning på 6 månader. Din placeringsort kommer att vara Sandö men undervisning kan förekomma på skolverksamhetens samtliga orter och resor i anställningen förekommer.

Om oss

Enheten för grundutbildning har till uppgift är att förbereda, resursplanera, genomföra, följa upp och utveckla den tvååriga utbildningen i skydd mot olyckor och annan utbildning och kursverksamhet inom kompetensområdet. 
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Lina Dahlbom. Fackliga företrädare är Patrik Klingberg (Saco-S), Karl-Johan Rahm (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2023

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sandö
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/161
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb