Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som dokumentcontroller/registrator ingår bl.a.:

 • Traditionella registratorsuppgifter som
  • posthantering,
  • registrering av både öppna och sekretessbelagda handlingar,
  • kvalitetssäkring och
  • uppföljning av myndighetens informationshantering
 • Hantering av säkerhetsskyddsklassificerade handlingar och signalskydd enligt gällande rutiner

Som dokumentcontroller/registrator är du ett stöd i och tar en aktiv del av det pågående utvecklingsarbetet inom informationshanteringsområdet på MSB och ger användarstöd i ärende- och dokumenthantering, både vad gäller systemstöd och regelverk. Det finns goda möjligheter att vara med och påverka hela myndighetens arbetssätt inom informationshanteringsområdet. I tjänsten ingår både utbildning och support till handläggare.

Medarbetarna på registraturen har ett nära samarbete med varandra och övriga funktioner inom enheten. Arbetet inom enheten bedrivs ofta funktionsövergripande i team med kollegor från de andra funktionerna inom enheten.

MSB jobbar aktivt med digitalisering och informationshanteringsenheten är ledande och drivande i det arbetet. Innehållet i tjänsten kan komma att förändras över tid, utifrån nya krav och tillkommande uppgifter för enheten.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • Utbildning som dokumentcontroller/registrator, eller akademisk utbildning inom t. ex. samhälls-/ eller statsvetenskap, juridik eller arkiv, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
 • Kunskap om lagar och regler för hantering av både öppen och sekretessbelagd information

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat inom registratur eller arkivfunktion inom offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med dokumenthanteringssystemet Public 360
 • Erfarenhet av att hantera säkerhetsskyddsklassificerade handlingar

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetarkriterier

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi söker dig har god förmåga att snabbt skifta fokus mellan arbetsuppgifter, samtidigt som du kan bibehålla ett helhetsperspektiv. Du uppskattar att arbeta utifrån rutiner och har en fallenhet för att kunna utveckla rutiner och processer.

Då du kommer att arbeta i miljöer med säkerhetsskyddsklassificerad information kommer det ställas mycket höga krav på integritet, omdöme och säkerhetsmedvetande.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Stockholm (Tomteboda) och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På Informationshanteringsenheten är vi 20 medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Enheten är indelad i tre funktioner och den här tjänsten är placerad inom funktionen ”Registratur”. Arbetet inom enheten bedrivs till stor del funktionsöverskridande och tillsammans med medarbetare inom övriga funktioner (Arkiv och Informationsarkitekter).

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att viss del av arbetstiden arbeta på distans.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss


Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Eriksson. Fackliga företrädare är Niklas Bergqvist (Saco-S), Therese Hahne (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via
växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2023

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/53
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb