Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Är du en person som är hands-on samt även vill vara med att sätta arkitektur för att sedan konfigurera robusta driftmiljöer ? Då kanske det är du som är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Som IaC-ingenjör kommer du arbeta med inriktning på konfiguration, automatisering, implementation och design av system i miljöer som bygger på Kubernetes, containerisering och virtualisering. Uppgifter växlar både från att vara hands-on till att se till arkitektur design.

I dina arbetsuppgifter ingår att medverka till designen av de utvecklingsuppdrag som genomförs inom MSB samt tillsammans med våra leverantörer. I arbetet ingår även konfigurering och arbete med prestanda, skalbarhet och övervakning av applikationer och databas. Du arbetar utifrån ett livscykelperspektiv, där du i tidigt stadie påverkar design och säkerhetslösningar utifrån våra kunders krav och behov av kommunikationslösningar. Du ansvarar för att ta fram förslag till utvecklingsplaner och agerar beställare av olika typer av projekt från våra leverantörer av system samt drift. Vidare kommer du bl a att arbeta med att omvärldsbevaka ny teknik, ge stöd och råd till övriga inom MSB samt till partners och leverantörer

Dina kunskaper och kompetenser
För att söka anställning som IaC-ingenjör ska du inneha relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, och fem års yrkeserfarenhet inom IaC, systemadministration eller infrastruktur. Du har lång erfarenhet av infrastruktur i virtuella driftmiljöer med fokus på Linux och en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. 

Det är meriterande om du har:

  • Infrastructure as Code mha Ansible, Terraform och PowerShell
  • Virtualisering i produkter såsom VMWare och Simplivity
  • Lastbalansering och HA kluster
  • Kubernetes, Containers och Docker Swarm

I en operativ verksamhet är lagkänsla en viktig del av arbetsmiljön och bidrar till vår förmåga att hålla hög kvalitet och bibehållen arbetsglädje även vid pressade förhållanden. Vi sätter därför stor vikt vid din personlighet och vid din förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetarkriterier

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid med planering i Karlstad eller i Stockholm på vårt kontor Tomteboda. MSB tillämpar provanställning.Resor nationellt och internationellt, kan förekomma

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Verksamheten för Rakel och ledningssystem finns vid Avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer. Verksamheten ansvarar för strategisk inriktning, utveckling och förvaltning av säkra, skyddade och tillgängliga kommunikationstjänster som används för ledning och samverkan inom samhällsviktiga verksamheter. I verksamheten ingår utveckling, utbyggnad, förvaltning, drift och kundanslutning av Rakel, SGSI och WIS samt nästa generation av Säkra kommunikationer.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?
Har du frågor är du välkommen att kontakta Carl-Fredrik Östman. Fackliga företrädare är Carl Önne Saco-S, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhler SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2023.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/47
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Inapoi la locuri de munca vacante