Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Om anställningen

Krisinformation.se har till uppdrag att ge allmänheten snabb, korrekt information i samband med en kris eller allvarlig händelse. Krisinformation.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, men webbplatsen är gemensam för alla myndigheter i Sverige. MSB ansvarar för att stödja samhällets beredskap för olyckor, kriser och civilt försvar. Ett av MSB:s uppdrag är att samordna samhällets gemensamma krishanteringsarbete. I det uppdraget ingår att samordna de olika aktörernas kommunikation och samlade information till allmänheten, bland annat via Krisinformation.se.

Vid enheten för Krisinformation.se finns idag ett tiotal medarbetare som är placerade i Stockholm. Vi söker nu en utvecklingsinriktad chef som har viljan att leda andra och att utveckla verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

Som chef ansvarar du för verksamhet, personal och budget. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar till verksamhetsutveckling för såväl enheten som hela avdelningen.

Som chef ansvarar du för att driva enhetens frågor på en strategisk och operativ nivå. Du ska leda och styra med enhetens, avdelningens och myndighetens mål och värdegrund som utgångspunkt. I din roll som chef ingår samverkan både internt inom MSB och externt gentemot andra organisationer.

Tidsramarna för det operativa arbetet kan vara extremt korta och du förväntas kunna fatta beslut under stark tidspress, baserat på begränsad information. Beredskapstjänstgöring ingår i anställningen.

Din kompetensprofil:

Du har:

  • Relevant akademisk utbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Tidigare erfarenhet av chefsrollen och god förmåga att leda och styra verksamhet och medarbetare.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbetsledning inom media eller kommunikation.
  • Arbetat på en redaktion.
  • Erfarenhet av samordning.
  • Arbetat med en webbplats med extern målgrupp och/eller kommunikation i sociala medier.
  • Erfarenhet av arbete med webbutveckling.

Som person är du trygg och stabil. Du har grundade och tydliga värderingar och mod att agera efter egen övertygelse, men också en förmåga att lätt anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi vill att du är utvecklingsinriktad, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Det är också av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Eftersom Krisinformation.se är myndigheternas gemensamma portal är du mån om att ha goda relationer med andra myndigheter.

Som chef på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, coachande och dialoginriktad, har god självkännedom och är ett föredöme.

Stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet.

Som anställd i staten bidrar du till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Om MSB

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Anställningen är placerad på operativa avdelningen vid enheten för Krisinformation.se. Enhetens uppgift är att utveckla och förvalta den myndighetsgemensamma portalen Krisinformation.se. I detta ingår olika informationskanaler på webb och i sociala medier såväl kommunikativt som tekniskt. I uppgiften ingår beredskapsfunktionen Krisinformation.se.
Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Du blir tillsvidareanställd på heltid och får ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. MSB tillämpar provanställning. 

Ort: Stockholm

Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta avdelningschef Robert Wallén. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Marie Velasquez Fredriksson (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 3 oktober2021, märkt med referensnummer 2021/148.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/148
Publicerat 2021-09-10
Sista ansökningsdag 2021-10-03

Inapoi la locuri de munca vacante