Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer består av 8 enheter och en verksamhet. Avdelningen är bland annat ansvarig för att samordna arbetet med samhällets informations- och cybersäkerhet. Hela sakområdet är inne i ett expansivt skede där bland annat nya EU-direktiv och regeringens strategi för informations- och cybersäkerhet operationaliseras.

En av enheterna är enheten för ledningsplatser och säker informationsdelnings Enhetens uppgift är att säkerställa drift, underhåll och utveckling av länsstyrelsernas ledningsplatser samt stöd till andra aktörers utveckling av ledningsplatser. I enhetens uppgifter ingår även arbete med säkra kryptografiska funktioner för det civila samhället samt att ge stöd till medieföretagen för beredskapsplanering och etermedieberedskap. Vidare ingår att leda och samordna arbetet med informationssäkerhet i myndighetens externa kommunikationstjänster för ledning och samverkan så att den externa kravställningen tillgodoses.

Enheten har många olika expertområden och är fördelad på två geografiska orter, Stockholm och Karlstad.

Vi söker nu en handläggare med inriktning att utveckla framtidens säkra kommunikationslösningar. Är du vår nästa kollega?

Dina arbetsuppgifter
Som handläggare med inriktning att utveckla framtidens säkra kommunikationslösningar bidrar du till att säkerställa tillgången till robusta och säkra tjänster för totalförsvaret. I uppgiften ingår att säkerställa så de nationella behoven för ledning och samverkan tillgodoses genom ett effektivt nyttjande av samhällets samlade resurser.

Arbetet innebär bland annat att utföra analyser av behov inom totalförsvaret och omvandla detta till strategier och planer för fortsatt utveckling. Vidare ingår det att delta i regeringsuppdrag, utredningar och andra avdelningsövergripande uppgifter för att skapa en helhet. Till detta kommer behov av aktiv omvärldsbevakning för att följa nationella initiativ inom informations- och cybersäkerhet för att se till att våra leveranser är så resurseffektiva som möjligt.

Rollen innebär att driva och stödja flera parallellt pågående projekt.

Tjänsten har ett tydligt utåtriktat och drivande fokus. Uppsökande aktiviteter, samarbete och relationsbyggande är centralt.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha minst 5 års arbetslivserfarenhet från IT eller telekombranschen. Vidare ska du ha erfarenhet avseende projektledning.

Det är meriterande om du även har kunskaper inom följande områden:

  • Erfarenhet från tjänsteutveckling för större aktör inom it eller telekombranschen
  • Arbete med systematisk informationssäkerhet
  • Upphandling inom offentlig förvaltning
  • Arbete för samhällsviktig verksamhet
  • Arbete med krisberedskaps- och totalförsvarsfrågor
  • Har ett brett kontaktnät inom informations- och kommunikationsteknologiområdet.

Arbetet förutsätter att du har en personlig mognad och är stabil. Du har en god analytisk förmåga och du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du har ett gott omdöme och är tydlig i din kommunikation. Som person är du relationsskapande och drivande samtidigt som du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har en helhetssyn, tar hänsyn till olika perspektiv och är samtidigt lojal till fattade beslut. Du kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och din personliga lämplighet för arbetsuppgifterna.

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. MSB tillämpar provanställning. Arbetet medför en del resor, främst inom Sverige.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?
Kontakta enhetschef Ronny Harpe. Fackliga företrädare är Moon Carlbring Saco-S, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast 23 augusti, ange referensnummer 2020/100. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/100
Publicerat 2020-07-01
Sista ansökningsdag 2020-08-23

Wróć do ofert pracy