Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Befattningen som riskmanager är placerad vid enheten för planering och uppföljning inom avdelningen för verksamhetsstöd. Enheten är nybildad inom myndigheten och ansvarar bland annat för myndighetens övergripande planerings- och uppföljningsprocess samt budget och prognosverksamhet. I enheten ingår också arbetet med myndighetens miljöledningssystem och risk- och sårbarhetsanalys samt arbete med jämställdhetsintegrering.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som riskmanager vid MSB innebär att du ansvarar för att sammanhålla och utveckla arbetet med MSB:s risk- och sårbarhetsanalys och riskanalys enligt förordningen (2007:603) om intern styrning och kontroll.

I arbetsuppgifterna ingår även att delta i arbetet med att inrikta, planera och följa upp myndighetens samlade verksamheter i övrigt. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med myndighetens avdelningar.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och som har god kunskap och erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser, och riskanalyser gärna från statlig myndighet. Du har även erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete inom offentlig verksamhet, gärna erfarenhet av risk- och krishanteringsarbete från kommun eller landsting, länsstyrelse, central myndighet eller från Regeringskansliet samt kunskaper om de regler som styr verksamheten. Dessutom har du god kunskap och bred arbetserfarenhet från olika samhällsnivåer inom området samhällsskydd och beredskap.

Du har erfarenhet som projektledare och kunskap samt erfarenheter från processtyrning, kvalitetsledning och inriktning av verksamheter.

Du arbetar övergripande och målinriktat samt har god förmåga att analysera och skapa överblick. Som person är du självständig, initiativrik och drivande samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet medför mycket både interna och externa kontakter behöver du ha en kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. MSB tillämpar provanställning. Befattningen är placerad i Karlstad men även placering i Stockholm kan vara aktuell. Du förväntas kunna resa till myndighetens olika verksamhetsorter.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Är du intresserad?

Har du frågor om tjänsten kontakta Göran Karlsson som är chef för planerings- och uppföljningsenheten.

Fackliga företrädare är Carin Hammarbo Saco, Anna Anelius ST och Ann-Britt Paradis Seko. Samtliga nås via vår växel på tel 0771-240240.

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 28 februari 2019, märkt med referensnummer 2019/27. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar, vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överemskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad/Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/27
Publicerat 2019-02-07
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Wróć do ofert pracy