Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Lokal- och serviceenheten ansvarar för att förvalta, utveckla och upprätthålla stöd och service utifrån verksamhetens behov. Inom enhetens ansvarsområde finns lokalförsörjning, samt stöd- och servicefunktionerna kundtjänst, reception i Karlstad och Stockholm, resesamordning och kontorsservice.

Enheten ansvarar bland annat för den fysiska säkerheten (lokaler, lås och larm, bevakning, reception, brandskydd m.m.). Vid enheten finns 17 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter                         

Du kommer som lokalstrateg att stödja verksamheten med att ansvara för att lokaler och kontorsservice i Karlstad kontinuerligt uppfyller verksamhetens behov, såväl funktionellt som säkerhetsmässigt på både kort och lång sikt. Det ingår att leda och koordinera övergripande utvecklingsarbeten inom området samt att ha ett samordnande ansvar för övriga verksamhetsorter. Du kommer att hantera kontakter samt avtal med våra leverantörer inom området.

I befattningen ingår att vara lokal säkerhetssamordnare för Karlstad. I rollen som säkerhetssamordnare ska du hantera incidenter som gäller fysiskt skydd samt ansvara för området lås & larm.

Uppgifterna sker i nära dialog med verksamhetsskyddsenheten.

Arbetsuppgifterna innebär resor till MSB:s övriga verksamhetsställen, främst Stockholm.

Din kompetensprofil

Du har gedigen erfarenhet av lokal- och säkerhetsfrågor och du har vana av att arbeta både team- och projektbaserat.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig förvaltning Det är meriterande om du har erfarenhet av avtals- och leverantörsstyrning och att du har erfarenhet av att ta fram kravspecifikationer som underlag till upphandlingar.

Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Hög grad av integritet, god samarbetsförmåga och lyhördhet ser vi som en självklarhet.

Som person är du självgående, kan ta egna initiativ och har god analytisk förmåga.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad. MSB tillämpar provanställning och tillträde sker efter överenskommelse.

Svenskt medborgarskap

Befattningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor kontakta gärna tf enhetschef Johan Fallström.

Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S) och Anna Anelius (ST). Samtliga nås på telefonnummer 0771-240 240 (vxl).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 21 december 2018, märkt med referensnummer 2018/197. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/197
Publicerat 2018-11-26
Sista ansökningsdag 2018-12-21

Wróć do ofert pracy