Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

IT-enheten

Enheten ansvarar för myndighetens hela IT-miljö. Vi driver myndighetsgemensamma IT-frågor, men vi är även en aktiv partner till myndighetens olika verksamheter.

  IT-enheten består av c:a 20 medarbetare och vi har både bred och djup expertis inom flera olika specialistområden. Vi samarbetar också gärna med andra både inom och utom MSB för att skapa så smarta och effektiva lösningar och tjänster som möjligt.

Vår ambition är att MSB ska ha tillgång till myndighetssveriges bästa IT !

Myndighetens IT-miljö är till stora delar baserad på produkter från Microsoft. Vårt nätverk är baserat på produkter från Cisco och vår virtualiseringsmiljö är byggd på VMware-teknologi och som webbplattform använder vi Episerver.

Dina arbetsuppgifter

Som systemutvecklare jobbar du tillsammans med andra inom myndigheten och externa konsulter med underhåll och vidareutveckling av befintliga system och integrationer men också med nyutveckling. Dina arbetsuppgifter finns inom hela kedjan från kravinsamling till verifikation och deployment.

Några av MSB:s verksamheter har verksamhet 24/7 och därför kan du också bli en del av myndighetens IT-beredskap.

Din kompetensprofil

Du har relevant högskoleutbildning med systemutveckling som inriktning eller motsvarande kunskaper och erfarenheter som vi bedömer likvärdiga.

Du har också några års erfarenhet som systemutvecklare. Goda kunskaper i .NET och C# ett krav men även kompetens inom Episerver är viktigt.

Det är meriterande om du har erfarenheter och kunskaper inom Sharepoint, Foundation, Jquery och utvecklarverktygen från Atlassian samt modellerna för förvaltnings- och projektstyrning PM3 och PPS och utvecklingsmetodiken Scrum. Erfarenheter inom Devops, CI/CD, Docker och BrowserStack är också något som vi värdesätter.

Som person är du självgående och har förmåga att ta egna initiativ samt har problemlösande analysförmåga.

Då vi jobbar mycket i team och projektorienterat behöver du ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, flexibilitet samt ödmjukhet inför arbetsuppgifterna.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad, alternativt Stockholm. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor kontakta gärna enhetschef Mats Persson eller systemutvecklare Jonas Lindau.
Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Leif Fröhlén (Seko). Samtliga nås på telefonnummer 0771-240 240 (vxl).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 12 december 2018, märkt med referensnummer 2018/190. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar, vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad alternativt Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/190
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-12

Wróć do ofert pracy