Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och arbeta med våra samhällsviktiga kommunikationstjänster? Brinner du för DevOps-kulturen, människor, process och teknik för att ge fortsatt mervärde till användarna? Då kanske du är vår nästa kollega!

Som DevOps-tekniker på Rakel och ledningssystem kommer du vara en del av teamet på enheten för Drift och nätövervakning. Hos oss får du möjligheten att vara med på en spännande förändringsresa i utvecklingen av Rakel, WIS,  SGSI och kommande generationers säkra samhällsviktiga kommunikationstjänster.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som DevOps-tekniker agerar du inom utveckling och har fokus på förvaltning. Du arbetar utifrån ett livscykelperspektiv, där du i tidigt stadie påverkar design och säkerhetslösningar utifrån våra kunders krav och behov av kommunikationslösningar. Du agerar beställare av olika typer av projekt från våra leverantörer av system samt drift.

Du ansvarar för att omvärldsbevaka ny teknik och ger stöd och råd till övriga inom MSB samt till partners och leverantörer. Du ser utmaningar och föreslår ändringar i design för att få god leverans. Du kommer att ansvara för att tillsammans med leverantörer ta fram lösningar för de kommunikationslösningar som verksamheten ansvarar för.

I dina arbetsuppgifter som DevOps-tekniker ingår bland annat:

 • Inriktning på konfiguration, automatisering och säkerhet.
 • Implementation och design av verktyg i miljöer som bygger på Kubernetes, CI/CD pipelines och virtualisering. 
 • Effektivisering av hela produktions- och leveransflödet genom att bygga, testa och lansera i ett automatiserat flöde.
 • Finna lösningar, rot-orsaker och förbättringar i komplexa distribuerade miljöer.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • minst tre års yrkeserfarenhet inom DevOps, systemutveckling eller infrastruktur.
 • erfarenhet att arbeta agilt.
 • erfarenhet av arbete med automatisering av byggen och tester i CI verktyg.
 • erfarenhet av arbete med automatisering/konfigurering av leverans via Continuous Delivery verktyg.
 • erfarenhet av Kubernetes.
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. 

Det är meriterande om du har:

 • kunskap inom Systemutveckling i .NET Core.
 • kunskap inom DevSecOps.
 • kunskap inom Secrets manager services Paketeringsverktyg, såsom Helm.
 • kunskap inom olika typer av högtillgängliga kluster.
 • erfarenhet av arbete med Linux.
 • erfarenhet av arbetat med Golang.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme. Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Du är självgående och driven och tar stort ansvar i din roll. Du är stabil och därmed bidrar till vår förmåga att hålla hög kvalitet och bibehållen arbetsglädje även vid pressade förhållanden.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad eller Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Enheten för Drift och nätövervakning är idag en liten enhet under uppbyggnad. Enheten är inordnad under verksamheten för Rakel och Ledningssystem och vi finns i både Karlstad och Stockholm.

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att arbeta viss tid på distans. Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering. Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Patrik Mårtensson. Fackliga företrädare är Carl Önne Saco, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 5 April 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/37
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb