Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som receptionist och telefonist på Myndigheten för samhällsskydd och
beredskap (MSB) och Folke Bernadotteakademin (FBA). Du kommer arbeta med in- och utcheckning av gäster, underhåll av hotellbokningssystemet HotSoft samt övriga servicetjänster till studenter, besökande och anställda. I arbetsuppgifterna ingår också att ge råd och upplysningar om växeltjänster och hänvisningssystem, administrera interna gruppsamtal för telefoni, ta emot, sända och vidarebefordrar meddelanden. Du kommer också att arbeta med lokalvård och restauranguppgifter.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • gymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren finner
    likvärdig.
  • erfarenhet av att arbeta i reception och/eller telefoni
  • dokumenterat god datorvana

Det är meriterande om du har:

  • goda kunskaper i engelska och även andra språk

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Det är viktigt att du har hög servicekänsla och en mycket god samarbetsförmåga. Du behöver också ha förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. 
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning. Din placeringsort kommer att vara Sandö och resor i anställningen förekommer. Som anställd på vår internatenhet kan arbetstiderna komma att schemaläggas även på kvällar och helger.

Om oss

Enhetens uppgift är att tillhandahålla kurs- och konferensservice, studentservice, telefonväxel för myndigheten och reception. I detta ingår hotell-, restaurang- och lokalvårdstjänster och löpande kontakter med hyresvärden angående daglig drift och underhåll av lokaler.
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Annika Åsberg. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Karl-Johan Rahm (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2023

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sandö
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/159
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb