Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta med drift och övervakning av framtidens robusta kommunikationstjänster för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega!

Du kommer vara en del av teamet på enheten för Drift och nätövervakning. Hos oss kommer du bidra till verksamhetens förmåga att tillhandahålla robusta och tillgängliga samhällsviktiga kommunikationstjänster.

Verksamheten Rakel och ledningssystem växer genom att vi ska etablera egen driftverksamhet med NOC (Network Operations Center) funktion för samtliga tjänsteleveranser och system i produktion. Vi söker därför efter erfarna drifttekniker som kommer få möjligheten att vara med från början och ha en central roll i denna uppbyggnad. Du kommer inom teamet och tillsammans med andra utarbeta arbetssätt, processer och rutiner.

Verksamheten på NOC kommer på sikt bedrivas 24/7/365 vilket betyder att tjänsten kommer omfattas av skifttjänstgöring.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som drifttekniker på NOC kommer du att vara ”spindeln i nätet” och arbeta med övervakning och incidenthantering på MSB:s IT- och kommunikationsinfrastruktur för samhällsviktiga kommunikationstjänster. Du kommer ha ansvar för att registrera och klassificera incidenter och problem i ärendehanteringssystem, avancerad felanalys, initiera och genomföra felavhjälpande åtgärder samt hålla interna och externa samhällsviktiga verksamheter/kunder uppdaterade under hela felavhjälpningsprocessen. På sikt kan visst systemunderhåll och systemuppgraderingar även förekomma.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 •  relevant eftergymnasial utbildning inom IT/telekommunikation eller annan arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • aktuell erfarenhet från arbete i NOC/IT-övervakning eller liknande verksamhet inom IT/telekom.
 • erfarenhet av övervakning och incidenthantering av ett eller flera av dessa:
  • 3/4/5G-nät
  • transmission-/IP-nätverk
  • it-infrastruktur och it-applikationer
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. 

Det är meriterande om du har:

 • certifiering inom nätverksteknik, exempelvis CCNA/CCNP.
 • erfarenhet från arbete i offentlig sektor.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

För att arbeta med våra tjänster och i vår NOC är du som person lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på det aktuella läget och fokuserar på rätt saker. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med komplexa frågor där du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar för att lösa de komplicerade problem som kan uppstå.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning. Anställningen kommer på sikt omfattas av skiftarbete i 24/7/365 verksamhet.  

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På enheten för Drift och nätövervakning är vi idag sju erfarna medarbetare med olika kompetenser och inriktning. Vi finns i både Karlstad och Stockholm. Enhetens uppgift är att säkerställa drift och nätövervakning för stabil operativ leverans avseende tjänsteleveranser och system i produktion. I detta ingår hantering av operativa ärenden, felavhjälpning samt incidenthantering. 

Vi erbjuder dig bland annat en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Patrik Mårtensson. Fackliga företrädare är Carl Önne Saco, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via
växelnumret 0771-240 240. 

Välkommen med din ansökan senast den 22 november 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/149
Publicerat 2023-11-01
Sista ansökningsdag 2023-11-22

Tillbaka till lediga jobb