Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Vi stärker nu organisationen för att möta långsiktigt ökande utbildningsbehov inom grundutbildningen Skydd mot olyckor, SMO. Du kommer att ingå i ett arbetslag med huvudansvar för termin 3-4 på utbildningen och du kommer ha uppdrag i de övriga terminerna. 

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som lärare kommer du ha ansvar för egen undervisning/lektioner och bistå andra lärare inom ämnena i deras undervisning/lektioner/övningar. Du undervisar studerande både på distans och på skolan. Du förbereder undervisning utifrån färdiga lektions-PM, handleder studenter, genomför undervisning i form av praktiska övningar, föreläsningar, diskussioner, gruppövningar, studiebesök eller liknande. Du genomför praktiska examinationer, rättar inlämnade uppgifter och prov samt återkopplar till de studerande. Du bedömer deras kunskap, förmåga och kompetens inom ämnet och sätter betyg. 

Som en medlem i arbetslaget bidrar du till lagets utvecklingsarbete och är delaktig i problemställningar som laget ställs inför över tid. Du kommer ha stöd från övriga kollegor inom ämnet och ingå i en ämnesutvecklingsgrupp.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • genomgått SMO alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • aktuell, gedigen och mångårig erfarenhet av operativt arbete i en räddningstjänst.
  • kunskap om och erfarenhet av planering, riskbedömning och genomförande av utbildning inom området brand och räddning.

Det är meriterande om du har:

  • god kännedom om SMO och ingående kurser.
  • kunskap och erfarenhet av utbildning och pedagogik
  • kunskap om hur MSB:s utbildningsverksamhet utbildar i brand och räddning på grundläggande nivå. 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering. Du har också en god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar engagemang och delaktighet i undervisningen. Du anpassar din utlärning till målgruppen och möter alla med respekt och öppenhet. På enheten är det kollegiala arbetet viktigt och vi löser uppdrag tillsammans. Du är lösningsorienterad och tar en aktiv roll i laget och bidrar till att driva utbildnings – och utvecklingsprocesser framåt. 

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning på 6 månader.
Din placeringsort kommer att vara Revinge och resor i anställningen förekommer. Utbildningsuppdrag på annat ort än Revinge kan också förekomma. 

Om oss

Anställningen är placerad på MSB Revinge vid Avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande på Enheten för grundutbildning 1. Enheten har i uppdrag att förbereda, resursplanera, genomföra och följa upp utbildning i skydd mot olyckor. Motsvarande enhet finns vid MSB:s skola på Sandö. 

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Mikael Lennartsson. Fackliga företrädare är Thomas K Nilsson (Saco-S), Rutger Granberg (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 11 juni 2023. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/91
Facklig företrädare
  • Ann-Britt Paradis, Seko, 0771-240240
  • Rutger Granberg, ST, 0771-240240
  • Thomas K. Nilsson, Saco-S, 0771-240240
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb