Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Gillar du varierande arbetsuppgifter och att vara den som kollegorna vänder sig till för hjälp? Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som administratör är du en del av teamet med många kontaktytor, både internt och externt, och en viktig resurs för att stödja enhetens olika utvecklingsarbeten. Du kommer vara enhetschefen och de olika projektledarna behjälplig och bidra till att effektivisera verksamheten genom att stödja projektmedlemmarna och skapa struktur. Som administratör kommer du främst arbeta med att stötta stödja enhetens olika utvecklingsarbeten med administrativa arbetsuppgifterna så som:

  • Hantera löpande administrativa frågor,
  • Vara sammanhållande och skapa förutsättningar för den administrativa processen i de olika utvecklingsarbetena, så som dokumenthantering, diarieföring, protokoll från möten och ekonomisk uppföljning av projekt,
  • Ansvara för kallelser, protokoll, minnesanteckningar och annan mötesdokumentation

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller administration samt minst fyra års erfarenhet av administration. Du behöver vidare ha en god prioriteringsförmåga och vana av att arbeta med många uppgifter samtidigt. Vidare har du såväl erfarenhet av som goda kunskaper i Officepaketet och andra administrativa system.

Det är meriterande om du har:

  • Minst fyra års erfarenhet av arbete inom offentlig myndighet eller politiskt styrd organisation,
  • Minst två års erfarenhet av ekonomisk uppföljning,
  • Erfarenhet från eller har arbetat med aktörerna som ingår i beredskapssektorn, Räddningstjänst och skydd av civilbefolkningen, till exempel kommuner, räddningstjänster eller länsstyrelser,
  • Erfarenhet av att hantera och producera skyddsvärd information.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning. Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Anställningen är placerad vid Enheten för ledning och räddningstjänst vid höjd beredskap som ingår i Avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande.

På enheten för ledning och räddningstjänst under höjd beredskap är vi 10 medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Vi sitter i ett aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att arbeta på distans när så arbetsuppgifterna tillåter. Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss.

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Henrik Larsson. Fackliga företrädare är Lena Bergman Bokvist (Saco-S), Stefan Haggö (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 12 mars 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/33
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-12

Tillbaka till lediga jobb