Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du bidra till ett säkrare samhälle i en föränderlig värld? Då kanske du är vår nästa kollega! 

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att besvara e-post och telefonsamtal rörande skyddsrumsfrågor, en del är tekniska frågor av enklare karaktär.

Du kommer att, utifrån underlag där skyddsrumssakkunniga rapporterar resultatet av kontroller och tillsyner, uppdatera skyddsrumsregistret samt utfärda förelägganden och tillsynsresultat till fastighetsägare. I arbetsuppgifterna ingår även att bereda olika typer av ärenden för beslut.

Det kan även förekomma att hålla presentationer på både svenska och engelska inför större grupper, exempelvis vid studiebesök. Området är i en snabb och expansiv utveckling och arbetstempot är periodvis mycket högt.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • Relevant utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig;
  • Flera års erfarenhet av administrativt arbete;
  • Goda kunskaper och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat inom offentlig förvaltning;
  • Erfarenhet av handläggande arbetsuppgifter;
  • Erfarenhet av frågor inom samhällsbyggnad;
  • Intresse av civilt försvar och totalförsvarsfrågor

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Eftersom service och rådgivning är en stor del av vårt arbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är flexibel, kommunikativ och serviceinriktad. Du är en person som ser lösningar istället för problem, du är noggrann och effektiv och värdesätter att arbetsuppgifter blir väl genomförda.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en tidsbegränsad anställning på heltid i form av ett vikariat till och med 2024-07-31, med möjlighet till förlängning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Enhetens uppgift är att tillgodose befolkningens behov av skydd vid krig genom tillgång till skyddsrum och genom arbete med utrymning, inkvartering och hemskyddsorganisation. I uppgiften ingår utveckling, drift och förvaltning av systemet viktigt meddelande till allmänheten (VMA).

I Sverige finns drygt 64 000 skyddsrum med tillsammans ungefär sju miljoner skyddsplatser. Dessa skyddsrum finns spridda i den vanliga bebyggelsen och används i fredstid av respektive fastighetsägare som helt vanliga lokaler.

Vi har en förändrad hotbild, nya demografiska förutsättningar och en ny bild av det civila försvaret. Det innebär att verksamheten är mitt i ett omfattande förändringsarbete där skyddsrumsverksamheten är integrerad med annat arbete avseende civilt försvar och befolkningsskydd.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Johannesson eller medarbetare Annelie Larsson. Fackliga företrädare är Lena Bergman Bokvist (Saco-S), Stefan Haggö (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2023

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/76
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb