Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Om anställningen

Som medicinsk koordinator arbetar du med hälso- och sjukvårdsrelaterade uppgifter och här kan nämnas bland annat; hälsorådgivning till insatspersonal, bedömning av hälsoundersökningar, hälsoriskbedömning vid insatsplanering och utbildning kopplat till detta. Tjänsten är placerad i Karlstad men både nationella och internationella tjänsteresor förekommer.

Arbetsuppgifter

Medicinsk koordinator är som myndighetens legitimerade sjukvårdsresurs sakkunnig vid teknisk rådgivning och beredning inför upphandling av sjukvårdsmateriel och har därmed
även det formella ansvaret för läkemedelshantering och hälsodokumentation. I arbetet ingår att ansvara för läkemedelshanteringen på lagret i Kristinehamn samt att stödja lagrets hantering av sjukvårdsmateriel vid behov. Hälsofunktionen deltar i och bidrar till genomförande och utveckling av MSB:s bredare omsorgsansvar (duty of care) tillsammans med övriga berörda funktioner.

Vidare ingår samverkan med andra myndigheter/organisationer såväl nationellt som internationellt samt arbetsuppgifter kopplade till planering och genomförande av utbildningar samt övningar. Du ska även vara beredd att bidra i genomförandet av enhetens arbetsuppgifter i övrigt.

Din kompetensprofil:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har:

  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inklusive erfarenhet av självständigt arbete.
  • Erfarenhet av att arbeta med hälso- och sjukvård i ett internationellt sammanhang.
  • Vana att arbeta i Officepaketet.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Klinisk utlandserfarenhet och kunskaper relaterade till sjukvård i kris- och konfliktsituationer.
  • Kunskaper och erfarenheter som gör att du kan bidra till genomförandet av arbetsuppgifterna vid enheten i övrigt, exempelvis inom det psykosociala- eller säkerhetsområdet.
  • B-körkort

Som person ser vi att du har ett drivet och lösningsorienterat arbetssätt och en förmåga att arbeta självständigt och ansvarstagande inom ramarna för uppsatta mål och regelverk. Du har också ett strukturerat arbetssätt där du håller uppsatta tidsramar, är noggrann och har en god administrativ förmåga. I rollen krävs att du har förmåga att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt samt att leverera under tidspress. Det är också viktigt att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Du behöver ha en förmåga och vilja att kontinuerligt utveckla ditt arbetssätt och föreslå förbättringar av funktionens arbete för att möta verksamhetens föränderliga behov. Du behöver också ha en helhetssyn och se hur dina åtgärder förhåller sig till övergripande inriktningar och andra rollers/tjänsters behov av information och insyn

En förutsättning för att vi ska trivas tillsammans är att du har en mycket god förmåga att arbeta i team och bidra till teamets utveckling samt skapa och bibehålla goda samarbeten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om MSB

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Anställningen är placerad på operativa avdelningen vid enheten för säkerhet och hälsa. Enhetens uppgift är att tillhandahålla säkerhets- och hälsorelaterat stöd avseende myndighetens internationella verksamhet. I uppgiften ingår att bedöma säkerhets- och hälsorisker och att föreslå åtgärder samt att tillhandahålla säkerhets-, medicinskt och psykosocialt stöd vid pågående insatser.
Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning fram till mitten av oktober 2022 med möjlighet till förlängning

Ort: Karlstad

Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Henrik Jemtelius. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Marie Velasquez Fredriksson (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 26 september, märkt med referensnummer 2021/143.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/143
Publicerat 2021-09-06
Sista ansökningsdag 2021-09-26

Tilbake til ledige stillinger