Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Som administratör kommer du att vara en del av teamet på enheten för operativ analys och säkerhet som är en del av den operativa avdelningen. Enhetens uppgift är att analysera tvärsektoriella konsekvenser i samhället utifrån aktuella händelseutvecklingar. Som enhetsadministratör kommer du att vara nära involverad i den operativa analysverksamheten för att upprätthålla processer och arbetssätt. Hos oss får du möjligheten att bidra till samhällets beredskap för kriser och krig.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som administratör kommer du att vara ett ledningsstöd till enhetschef samt vara sammanhållande för enhetens gemensamma processer och arbetsrytm. I detta ingår till exempel schemaläggning, mötesbokningar och ett ansvar för att säkerställa att enhetens rutiner uppdateras. I rollen ingår också arbete med och vidareutveckling av enhetens arbetsformer kring informationshantering. Vid behov kommer du att arbeta som stabsassistent för den operativa analysfunktionen.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • relevant utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • minst tre års dokumenterad erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de i arbetsbeskrivningen.
 • goda datakunskaper, speciellt i Word, Excel och Powerpoint.
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av operativt arbete.
 • erfarenhet av att strukturera information.
 • erfarenhet av arbete inom svenska krishanteringssystemet eller annan offentlig förvaltning.
 • mycket goda kunskaper om Excel eller programmering.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Du har också ett strukturerat arbetssätt och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du kan behålla lugnet i stressade situationer och arbetar bra tillsammans med andra människor även under tidspress. Det är viktigt att du kan hantera många olika arbetsuppgifter parallellt samtidigt som du upprätthåller en noggrannhet och struktur i ditt arbete. 

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer. 

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På enheten för operativ analys och säkerhet är vi ett 20-tal medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Vi har god arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat på enheten.

Vi erbjuder dig möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Alexandra Nordlander. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Peter Nytting (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2023

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/218
Kontakt
 • Alexandra Nordlander, 0771-240240
Facklig företrädare
 • Carin Hammarbo, Saco-S, 0771-240240
 • Peter Nytting, ST, 0771-240240
 • Ann-Britt Paradis, Seko, 0771-240240
Publicerat 2023-11-13
Sista ansökningsdag 2023-12-04

Tillbaka till lediga jobb