Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vill du vara med och jobba för att stärka Sveriges krisberedskap och civila försvar? Vi söker nu utredare som vill bidra till detta arbete.

MSB söker två utredare inom krisberedskap och civilt försvar. Tjänsterna kommer att vara placerade vid avdelningen för krisberedskap och civilt försvar som arbetar med att inrikta, utveckla och finansiera planeringen inom området.

Arbetet bygger på att vi samverkar med och tillvaratar perspektiv från våra målgrupper: centrala myndigheter, länsstyrelser, kommuner, landsting, frivilligorganisationer och företag. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med andra medarbetare i myndigheten som arbetar nära dessa målgrupper.

Enheten består av enhetschef och biträdande enhetschef samt medarbetare i både Karlstad och Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med de andra utredarna utveckla arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Du kommer in i en spännande och strategiskt viktig utvecklingsfas i planeringen av totalförsvaret.

Som utredare kommer du att få arbeta med analys, metod- och processutveckling och samverkan med fokus på att stötta och utveckla bevakningsansvariga myndigheters planering inom krisberedskap och civilt försvar. I arbetsuppgifterna ingår att medverka i och driva regeringsuppdrag samt andra uppdrag och projekt. Du kommer även att ansvara för några av de remisser som inkommer till enheten.

Den ena tjänsten kommer att ha ett fokus på samordning av civilt försvar. I detta ingår att koordinera mellan olika delar av MSB i frågor som rör totalförsvarsutvecklingen samt med Försvarsmakten.

Den andra tjänsten kommer att ha ett fokus på ett av de prioriterade områdena som bl.a. lyfts i rapporten Nationell risk- och förmågebedömning 2017. Konkreta uppgifter inkluderar att:

  • Omvärldsbevaka för att fånga upp aktörernas behov inom och se synergier mellan prioriterade områden
  • Stödja och utveckla myndighetssamverkan genom att driva eller delta i olika mötesfora med bevakningsansvariga myndigheter, däribland samverkansområden (SO) och totalförsvarsplaneringskonferenser 

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med beredskapsfrågor.

Eftersom arbetet medför både interna och externa kontakter behöver du ha god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska kunna företräda MSB på möten med myndigheter och övriga målgrupper och kunna föreläsa vid seminarier och utbildningar. Du har lätt för att ta till dig och analysera information. Du ser helheter och skapar sammanhang. För att lyckas i rollen behöver du också vara initiativtagande och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har arbetat på bevakningsansvarig myndighet och har erfarenhet av myndighetssamverkan. Det är också positivt om du har arbetat med frågor som berör civilt eller militärt försvar, säkerhetsskyddsfrågor, projektledning eller privat-offentlig samverkan.

Anställningsform
Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med placering i Stockholm eller Karlstad. Myndigheten tillämpar provanställning.  

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?
Kontakta enhetschef Annika Elmgart. Fackliga företrädare är Mona Pütsep Saco-S, Karin Albinson ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 12 februari, märkt med referens­nummer 2019/9. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Proeftijd
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm eller Karlstad
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/9
Publicerat 2019-01-22
Sista ansökningsdag 2019-02-12

Terug naar vacatures