Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Informationshanteringsenheten

Enheten ansvarar för att styra, förvalta, utveckla och följa upp registrering och lagring av myndighetens information. I det arbetet ingår utformning av styrande dokument inom området, informationsredovisning samt utveckling av digitaliserade arbetssätt. Enheten utvecklar och förvaltar myndighetens ärende- och dokumenthanteringssystem. Enheten består av 17 personer och är huvudsakligen placerad i Karlstad.

Arbetsuppgifter

I denna varierande tjänst ingår bland annat att:

  • Hantera och registrera inkomna handlingar
  • Hantera hemliga handlingar enligt gällande rutiner
  • Kvalitetssäkra och följa upp MSB:s informationshantering
  • Stöd till handläggarna i ärende- och dokumenthantering både vad gäller systemstöd och regelverk. Detta sedan handläggarna sedan hösten 2017 registrerar själva.
  • Utbilda inom ärende- och dokumenthantering

Kompetensprofil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att hantera allmänna handlingar i offentlig sektor, gärna inom statlig verksamhet. Du har goda kunskaper om statlig förvaltning och om lagar och krav på hantering av allmänna handlingar.

Då vi använder Public 360 är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med detta system. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete inom informationshantering.

Du är serviceinriktad, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och är kvalitetsmedveten.

För att trivas i rollen så behöver du dessutom ha förmåga att kunna prioritera och vara beredd på snabba tempoväxlingar

Utöver detta kommer vi att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att höra av dig till enhetschef Maria Eriksson. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Leif Fröhlén (Seko). Samtliga nås på växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 13 januari 2019, märkt med referensnummer 2018/218. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/218
Publicerat 2018-12-26
Sista ansökningsdag 2019-01-13

Terug naar vacatures