Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega!

Vi söker en strategisk och utvecklingsinriktad chef och ledare som med sin kunskap och erfarenhet av att leda andra chefer ska vara med och utveckla Sveriges totalförsvar med fokus på att bygga upp vår försörjningsberedskap.

Arbetet med att utveckla försörjningsberedskapen fokuserar på att utveckla och stödja andra aktörer i sitt arbete. I detta ingår att utveckla nätverk, processer, strukturer och metoder för utvecklingen av försörjningsberedskapen.

Ledarskapet hos oss utgår från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med det innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som avdelningschef ansvarar du för strategisk ledning av verksamhet, personal och ekonomi. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och företräder därmed även myndigheten som helhet.

I uppdraget ingår initialt att bygga upp avdelningens verksamhet. Alla förutsättningar kommer inte vara klara från början, bland annat beroende av kommande regeringsbeslut. Du kommer till en början att leda upp till tre enheter med tillhörande enhetschefer. Lägesbilder och omvärldsanalys, planläggning, vägledning och information till företag, produktionsomställning, logistik, lager samt granskning av utländska direktinvesteringar är exempel på ingående uppgifter i utgångsläget. 

I din roll ingår samverkan både internt inom MSB och externt gentemot andra organisationer.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har

  • relevant akademisk utbildning och flerårig chefserfarenhet på strategisk nivå
  • erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • erfarenhet av förändringsledning
  • erfarenhet från näringsliv och företagande
  • goda kunskaper om det svenska beredskapssystemet och totalförsvaret
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • hög säkerhetmedvetenhet och erfarenhet från arbete med säkerhetskänslig verksamhet

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från privat-offentlig samverkan på nationell nivå
  • kunskap om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser

Som chef och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, coachande och dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier. 

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning med ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år.

Din placeringsort kommer vara Stockholm eller Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Avdelningens medarbetare finns framförallt i Karlstad och Stockholm.

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet till distansarbete.

Vi erbjuder dig en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta biträdande kanslichef Charlott Thyrén (v27-29), Svante Werger (v30-31) och tf överdirektör Anna Psaroulis (v32). Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Frida Billström (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2024

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/120
Publicerat 2024-07-05
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb