Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega!

Till MSB:s Enhet för Digital Arbetsplats söker vi en supporttekniker inom IT. Enheten ansvarar bland annat för den interna helpdesk-funktionen som hanterar ärenden från hela myndigheten. Enheten består av ca 20 medarbetare som har olika kompetenser och ansvarsområden.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Du hanterar ärenden som kommer till vår helpdesk via telefon, epost, webb och personliga möten vid vår servicedisk. Det innebär att du tar emot, prioriterar, felsöker och besvarar dessa ärenden. Det är stor variation på typen av ärenden som du hanterar. Det kan vara allt från komplexa IT-problem och behov av stöd med digital mötesrumsteknik till kontohantering samt beställningar av mobiltelefoner och tjänstekort.
 • Du samverkar inom den egna gruppen samt med andra IT-tekniker och slutanvändare för att lösa problem på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt.
 • Du medverkar vid framtagandet av instruktioner och rutiner. Du deltar i IT-projekt och bidrar med teknisk kompetens samt med att representera enheten och slutanvändarna.
 • Du medverkar vid all livscykelhantering av den personliga IT utrustningen vilket exempelvis innebär att du aktivt deltar i val och framtagande av nya hårdvarulösningar samt håller dem uppdaterade.
 • Du svarar för att inventarieregister är aktuellt och levererar rapporter när det efterfrågas.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som:

 • har några års erfarenhet som supporttekniker i Microsoft-miljö. Kunskaper i Microsoft Active Directory är ett krav.
 • har några års vana av att arbeta med användarsupport i en medelstor till stor organisation och tycker att det är det roligaste som finns.
 • har erfarenhet av livscykelhantering av hårdvara, främst laptops och mobiltelefoner.
 • har erfarenhet av att arbeta med Microsoft Exchange, Skype för företag, SCCM och MDM-system som tex Airwatch.
 • är strukturerad och kan uttrycka dig pedagogiskt och tydligt i skrift.
 • kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en organisation med höga säkerhetskrav.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Ditt arbete kännetecknas av stor servicevilja och du är givetvis självgående och har förmåga att ta egna initiativ. Du arbetar lösningsorienterat, ser samverkan som en naturlig del av arbetet och har god förmåga att analysera samt förstå slutanvändarnas krav och problem.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Vår IT- och digitaliseringsverksamhet består i nuläget av ca 50 personer inom avdelningen för verksamhetsstöd och finns på två kontor, i Karlstad och Stockholm. Enheten för Digital arbetsplats ansvarar bland annat för helpdesk, personlig IT utrustning, mötesrumsteknik, telefoni, programvara med mera.

Vi erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att till del arbeta på distans. Det finns möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Fallström. Fackliga företrädare är Nicklas Bergqvist (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 26 juli 2024

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/105
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-07-26
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb