Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nya kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som handläggare med inriktning räddningstjänst under höjd beredskap (RUHB) kommer du att arbeta med flera olika frågor inom området. Du kommer medverka till att ge stöd till kommunal räddningstjänst, så att de är väl förberedda och har förmåga att genomföra effektiva räddningsinsatser under höjd beredskap. Du kommer också representera myndigheten i olika sammanhang, t.ex. genom att föreläsa om utvecklingsarbetet kring RUHB.

Arbetet utförs i första hand tillsammans med kollegor inom myndigheten men innefattar även självständigt arbete såväl som samverkan med andra myndigheter och aktörer.

Dina kunskaper och kompetenser

För att lyckas i rollen som handläggare med inriktning räddningstjänst under höjd beredskap har du en relevant akademisk utbildning, eller annan utbildning och erfarenhet som MSB bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har:

  • mångårig erfarenhet av att arbeta med kommunal räddningstjänst eller annan erfarenhet som MSB bedömer lämplig.

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper om metod och teknik inom räddningstjänstområdet
  • erfarenhet från arbete med totalförsvar eller krisberedskap
  • erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete eller signalskyddsarbete

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På enheten för ledning och räddningstjänst under höjd beredskap är vi idag 10 medarbetare fördelade på kontor i Karlstad respektive Stockholm. Vår uppgift är bland annat att driva utveckling av räddningstjänst under höjd beredskap, samordna utveckling av statlig räddningstjänst samt att tillsammans med aktörer utveckla och driva systemledningsfrågor och arbete med ledningsfrågor för räddningstjänst. Vidare ingår tillsyn över länsstyrelsernas planering för övertagande av ansvaret för kommunal räddningstjänst, tillsyn över samordningen mellan den statliga räddningstjänstens grenar samt tillsyn och kontroll av SOS Alarms AB:s åtaganden enligt alarmeringsavtalet med staten.

Vi arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö där du till viss del kan välja arbetsplats efter verksamhetens behov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Henrik Larsson. Fackliga företrädare är Lena Bergman Bokvist (Saco-S), Stefan Haggö (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/48
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb