Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega 

Som biträdande chef kommer du att arbeta nära kanslichefen och arbeta med stöd för myndighetens styrning och ledning. Genom ditt ledarskap får du möjligheten att bidra till samhällets beredskap för kriser och krig.

Ledarskapet hos oss utgår från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med det innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som biträdande chef stödjer du kanslichefen, tillika avdelningschefen, i dennes arbete med att leda, prioritera, och inrikta stödet till myndighetsledningen. I detta ingår arbete kopplat till ekonomisk uppföljning, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. I rollen ingår att ersätta kanslichefen vid frånvaro. Du kommer också att vara sammanhållande i arbetet gentemot de andra staberna vid myndigheten.

Du kommer att ha ett särskilt ansvar för:

 • MSB:s beredskapsplanering.
 • kansliets egna kontinuitetshantering och beredskapsplanering.
 • samordningen av generaldirektörens och överdirektörens kalendrar.
 • samordningen av myndighetens kontakter med regeringskansliet.

Som chef ansvarar du för att stödja kanslichefen i att driva kansliets frågor på en strategisk och operativ nivå tillsammans med medarbetarna. Du ska leda och styra med myndighetens mål och medarbetar- och ledarkriterier som utgångspunkt. I din roll ingår samverkan både internt inom MSB och externt gentemot andra organisationer.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • chefs- och ledarerfarenhet inom statlig förvaltning.
 • minst tre års erfarenhet av arbete med stöd till en myndighetsledning.
 • erfarenhet från arbete med beredskapsplanering.
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av arbete med frågor inom samhällsskydd och beredskap.
 • erfarenhet av samordning med Regeringskansliet.

Som chef och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, coachande och dialoginriktad, har god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

För att lyckas i rollen behöver du också ha ett strukturerat arbetssätt och förmåga att prioritera även under tidspress. Du behöver även ha en förmåga att tänka strategiskt och brett i olika frågor, men också ha ett prestigelöst förhållningssätt till bredden av arbetsuppgifter som kan förekomma. Arbetet ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning med ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På generaldirektörens kansli är vi drygt 10 medarbetare och vi finns i både Karlstad och Stockholm. Kansliets uppgift är att vara ett direktstöd till generaldirektören och överdirektören och bistå med den strategiska styrningen.

Vi erbjuder dig möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta kanslichef Anna Psaroulis. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Jan Fenelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2023

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/220
Kontakt
 • Anna Psaroulis, 0771-240240
Facklig företrädare
 • Jörgen Mähler, Saco-S, 0771-240240
 • Jan Fenelius, ST, 0771-240240
 • Ann-Britt Paradis, Seko, 0771-240240
Publicerat 2023-11-21
Sista ansökningsdag 2023-12-12

Tillbaka till lediga jobb