Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Vi håller i första hand våra utbildningar på någon av MSB:s skolor, i Revinge och på Sandö, men även på andra orter i landet. Vissa av våra utbildningar genomförs på distans.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • att utbilda brett inom krisberedskapsområdet 
  • tillsammans med kolleger förbereda, genomföra och följa upp kurser
  • bidra i utveckling av utbildningar och kurser inom området
  • att arbeta strukturerat mot deadlines

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • relevant akademisk utbildning inom exempelvis krisberedskap, statsvetenskap, risk och säkerhet eller utbildning/erfarenhet inom områdena stabsarbete, krisledning, som arbetsgivaren finner likvärdig
  • erfarenhet av arbete inom krisberedskapsområdet, stabsarbete och/eller krisledning
  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • pedagogisk utbildning
  • erfarenhet av arbete med civilt försvar
  • erfarenhet och kunskap om stabsmetodik

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer i första hand att vara Sandö eller Revinge. MSB:s kontor i Karlstad eller i Stockholm kan vara alternativa placeringsorter och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

MSB utbildar personal för samhällsviktiga funktioner där utbildning ska möta både dagens och morgondagens krav. Vi genomför utbildningar för att stärka och utveckla förmågan inom krisberedskap och civilt försvar och söker nu ytterligare medarbetare till oss. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med kollegor utbilda för att stärka samhällets krisberedskap såväl nationellt som internationellt, med inriktning mot samverkan och ledning. Nu behöver vi bli fler och söker dig med bred kompetens som vill och kan utbilda inom till exempel stabsarbete, krisledning. 

Medarbetarskapet och ledarskapet på MSB ska utgå från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med MSB:s medarbetar- och ledarkriterier innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Mattias Åkerlund. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Karl-Johan Rahm (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sandö, Revinge, Karlstad eller Stockholm
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/216
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb