Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Enheten för utbildningsadministration arbetar med marknadsföring, antagning och utvärdering till de utbildningar som MSB bedriver eller samverkar kring. Vi har också ansvar för studieadministrativa system och vissa avtal och överenskommelser.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I rollen som utbildningshandläggare är ditt övergripande ansvarsområde att delta i, driva och utveckla vårt arbete med antagning, administrativa system och processer kopplade till våra utbildningar. Handläggningen består av mycket kontakt med sökande till utbildningar, studerande, andra myndigheter och kommunal räddningstjänst. Du arbetar dagligdags tillsammans med kollegor i enheten och har också mycket kontakt med andra delar av MSB. Arbetet omfattas av lagstiftning och myndighetsutövning så du behöver känna dig trygg i att använda regelverk och ha ett intresse för samhällsfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:

  • Antagning, urval och viss ekonomiadministration kopplat till utbildningar som MSB driver eller samverkar kring
  • Utredning, fördjupning och samordning av olika processer/arbetsuppgifter
  • Utveckling och aktivt arbete med IT-stöd och system som används

https://www.msb.se/sv/utbildning--ovning/ 

Dina kunskaper och kompetenser

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är van att hantera olika IT-stöd och system och tycker att kundkontakt, administration och dokumentation är en stimulerande del i merparten av ditt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitalisering/automatisering av administrativa uppgifter.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har:

  • flera års erfarenhet av arbete utbildningsadministration/handläggning

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Karlstad och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Förutom trevliga arbetskamrater och utvecklande arbetsuppgifter erbjuder vi våra medarbetare en stimulerande arbetsmiljö i form av ljusa, nya och moderna lokaler där vi arbetar aktivitetsbaserat. Vi erbjuder flexibel arbetstid och är måna om att våra medarbetare ska ha stor möjlighet att hitta balans mellan arbetsliv och privatliv.

Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Monica Roxne. Fackliga företrädare är Lena Bergman Bokvist (Saco-S), Stefan Haggö (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/211
Publicerat 2023-10-27
Sista ansökningsdag 2023-11-24

Tillbaka till lediga jobb