Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vi på enheten för grundutbildning ska nu utöka vårt lag med en traineeplats och söker dig som gillar att undervisa, vara en del av studerandes lärprocess samtidigt som du själv drivs av att utvecklas.

I traineeuppdraget introduceras du i rollen som lärare inom något av ämnesområdena brand, räddning, farliga ämnen eller risk.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • att genomföra utbildningspass på utbildningen skydd mot olyckor (SMO), såväl på distans som på plats på Sandö. Stöd och handledning får du kontinuerligt från din mentor och erfarna lärare på MSB Sandö.

Det här får du som trainee:

  • en mentor som handleder dig under traineetiden;
  • tillhöra och delta i ett arbetslag och i en ämnesutvecklingsgrupp;
  • att delta i interna utbildningar inom olika ämnen samt områden såsom säkerhet och utbildningsmetodik.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som vid söktillfället går termin fyra på SMO-utbildningen (SMO) på någon av MSBs skolor. Alternativt har du examen från utbildningen SMO. Du kan även ha annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner lämplig.

Har du tidigare erfarenhet av undervisning är det meriterande.    

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en tidsbegränsad anställning på heltid upp till sex månader, med möjlighet till förlängning. Tillträde 14 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Din placeringsort kommer att vara Sandö.

Om oss

Traineeplatsen är placerad på enheten för grundutbildning 2. Enheten ansvarar för att förbereda, resursplanera, genomföra och följa upp den tvååriga utbildningen i skydd mot olyckor, SMO samt utbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRiB).

På MSB Sandö arbetar vi som ett lag där vi välkomna öppenhet och människors olikheter. För att skapa goda förutsättningar för lärande är vi engagerade, stöttande och lyssnar på varandra och våra studerande.

Vi söker dig som vill vara med för att bidra samt att själv utvecklas tillsammans med oss. Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Agneta Lindgren. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Karl-Johan Rahm (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2023

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sandö
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/90
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb