Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggandes huvuduppdrag är att ansvara för utvecklingen av räddningstjänst och skydd mot olyckor samt ansvara för myndighetens utbildningsverksamhet. I ansvaret för myndighetens utbildningsverksamhet ingår bland annat att: Implementera och förvalta myndighetens utbildningsstrategi. Utveckla, tillhandahålla och utvärdera utbildningar inom myndighetens ansvarsområden. I arbetet med att utveckla skydd mot olyckor ingår att: Stärka förmågan att förbereda, genomföra och leda effektiva räddningsinsatser. Ge stöd och uppföljning till aktörerna. Olycksförebyggande verksamhet kopplat till brandförebyggande, natur- och klimatrelaterade olyckor och farliga ämnen. Verka för samordning av kärnenergiberedskap och oljeskadeskydd.

Enhetens uppgift är att stödja avdelningschefen med att inrikta, planera, styra
och följa upp verksamheten. I detta ingår verksamhetsutveckling och arbete för
ökad kvalité och effektivitet, samordning av arbete med EU och övriga
internationella frågor och att koordinera råd och nätverk inom området räddningstjänst. Vidare ingår stöd med mötesplanering, ärendehantering
kvalitetssäkring.
Enheten leds av en enhetschef som tillika är avdelningens stabschef.

Vi söker

Utvecklare

Avdelningen är indelad i fem enheter och två verksamheter; en stabsenhet för ledningsstöd, enheten för stöd till kommunal räddningstjänst, enheten för farliga ämnen, enheten för stora olyckor och enheten för utbildningssamordning samt två verksamheter i Revinge och Sandö som har i uppgift att bedriva utbildning.

Ledningsstödet Vid avdelningen finns ett ledningsstöd med uppgift att stödja avdelningsledningen med verksamhetsplanering, uppföljning och övriga avdelningsövergripande frågor. I detta ingår bl.a. löpande samordning av avdelningens verksamhet, arbete med EU och internationella frågor, utveckling och samordning av avdelningens strategiska stöd samt koordinering av råd och nätverk inom området räddningstjänst.

Ledningsstödet leds av en chef och har ca 6 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter som utvecklare

I tjänsten som utvecklare inom ledningsstödet har du en central roll i arbetet med att stödja och utveckla avdelningens processer, leveranser samt och hantering av övergripande uppdrag inklusive hantering av säkerhetsskydd. I arbetet ingår också att bistå i avdelningsledningens arbete med strukturering och inriktning av verksamheten. Du bidrar aktivt till att hitta effektiva sätt att integrera olika perspektiv, ledningssystem mm i avdelningens ordinarie arbete.

Du kommer vara sammanhållande för regeringsuppdrag och andra övergripande uppdrag inom avdelningen och arbeta mycket med att uttrycka dig i tal och skrift.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med samordnings- och utvecklingsfrågor, gärna inom statlig verksamhet. Det är meriterande om man har goda kunskaper inom området samhällsskydd och beredskap generellt.

Arbetet kräver att du är målinriktad, analytisk, noggrann, flexibel och kan hålla tidplaner. Du ska ha mycket god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i regeringskansliet och av säkerhetsskydd eller motsvarande. Relevant akademisk utbildning är ett krav.

Du har erfarenhet av att sammanhålla processer, t.ex. som projektledare, och du har tidigare erfarenhet från arbete med utveckling, utredning och styrning.

Som person är du självständig, initiativrik och drivande samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet medför mycket kontakter behöver du ha en kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl, främst i skrift men även i tal. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. MSB tillämpar provanställning. Befattningen är placerad i Karlstad eller Stockholm. Du förväntas kunna resa till myndighetens olika verksamhetsorter.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Är du intresserad?

Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Rinne, chef för  ledningsstödet. Fackliga företrädare är Claes-Håkan Carlsson Saco, Stefan Haggö ST och Ann-Britt Paradis Seko. Samtliga nås via vår växel på tel 0771-240240.

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 28 april 2019, märkt med referensnummer 2019/100 . Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar, vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/100
Publicerat 2019-04-08
Sista ansökningsdag 2019-04-28

Retour aux postes vacants