Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Avdelningens uppgift är att organisera myndighetens administrativa expertområden inom planerings- och uppföljningsprocessen samt budget och prognosverksamheten, personal, it, ekonomi, informationshantering, intern service, säkerhet och verksamhetsutveckling.

Lokal- och serviceenheten
Enheten ansvarar för att förvalta, utveckla och upprätthålla stöd och service utifrån verksamhetens behov. Inom enhetens ansvarsområde finns lokalförsörjning, samt stöd- och servicefunktionerna kundtjänst, reception i Karlstad och Stockholm, resesamordning och kontorsservice.

Enheten ansvarar också för den administrativa säkerheten inom enhetens ansvarsområden och den fysiska säkerheten (lokaler, lås och larm, bevakning, reception, brandskydd m.m.).

Arbetsuppgifter
Som chef för enheten leder du verksamheten och har personal- och budgetansvar. I arbets­upp­gifterna ingår att inrikta, organisera och följa upp enhetens arbete.  

Vidare ska du verka för att enheten har ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer med andra enheter, avdelningar och externa samarbetspartners.  

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och ska på ett proaktivt sätt och i nära samarbete med dina kollegor säkerställa att myndigheten håller en hög kvalitet inom ansvarsområdet.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar inom den senaste femårsperioden. Du har relevant akademisk utbildning och har erfarenhet av arbete i offentlig sektor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Du har god kunskap om offentlig förvaltning samt har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Det är dessutom en fördel om du har erfarenhet och kunskap om något eller några av enhetens områden.

Du står för ett coachande ledarskap och har förmåga att skapa värde genom att se till helheten. Du är tydlig i din kommunikation och har genom ett gott bemötande lätt för att skapa kontakter och bygga nätverk. Du har god samarbetsförmåga och har intresse av att utveckla såväl medarbetarna som verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du är trygg i dig själv och har en god personlig mognad.

Anställningsform
Tjänsten är placerad i Karlstad och är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Arbetet medför resor, då enheten har verksamhet och medarbetare på olika orter.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?
Har du frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Jonas Norén. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (SACO), Anna Anelius (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås på växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 13 februari 2019, märkt med referensnummer 2019/16x. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar, vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/16
Publicerat 2019-01-30
Sista ansökningsdag 2019-02-13

Retour aux postes vacants