Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

MSB Revinge bedriver utbildningar inom samhällsskydd och beredskap. Vi genomför grund – och vidareutbildningar inom räddnings- och säkerhetsområdet samt samverkansutbildningar både nationellt och internationellt. Vi är ca 120 medarbetare varav hälften är lärare.

Vi söker lärare till RÄL-utbildningarna i Revinge.

Vill du jobba i en viktig kunskapsorganisation med uppdrag att utbilda framtidens befäl i räddningstjänst?

Drivs du av att undervisa och se andra utvecklas? Då är du den vi söker! MSB Revinge är en del av MSB:s utbildningsverksamhet. MSB erbjuder utbildningar för att stärka och utveckla förmågan inom krisberedskap och civilt försvar. Inom enheten för VIDAREUTBILDNING utbildar våra lärare bland annat framtidens befäl inom räddningstjänsterna. Våra utbildningar håller mycket hög kvalité och utvecklas ständigt utifrån de behov som samhället kräver.

Dina arbetsuppgifter Du kommer att utbilda i huvudsak på RÄL (Räddningsledare A, Räddningsledning B)inom områden såsom:

 • Taktik och ledning
 • Ledningssystem
 • Lagen om skydd mot olyckor
 • Miljökonsekvenser
 • CBRNE-händelser
 • Stabsfunktioner och ledningsstöd även vid större räddningsinsatser
 • Beslut och beslutsstöd

I uppgifterna ingår att förbereda, utveckla och genomföra utbildningar, simuleringar och övningar inom ovanstående områden.

I vårt uppdrag förbereder, utvecklar och genomför vi utbildningar och kurser av högsta kvalité. Vi utvecklar dem ständigt utifrån de behov som samhället och omvärlden kräver. Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet är ledord i vårt arbete med att forma utbildningar. I vårt team av lärare deltar alla i ämnes­diskussioner, ämnesutveckling och samverkar med andra lärare och med externa aktörer.

Dina kvalifikationer Du har själv genomgått Räl A och Räl B eller motsvarande utbildning från tidigare. Alternativt är du brandingenjör med motsvarande utbildning inom ovanstående ämnesområden. Du bör ha minst fyra års erfarenhet av arbete inom räddningstjänst inom ditt yrkesområde eller motsvarande.

Meriterande är utbildning i och/eller praktisk erfarenhet av:

 • stabsarbete eller krisledning
 • simulering och övning
 • pedagogik
 • projektledning

Kompetensprofil i vår organisation; öppen, driven, kompetent   På MSB Revinge är vi goda pedagoger med hög kommunikativ förmåga. Detta skapar engagemang och delaktighet i undervisningen. Vi värderar våra insatser och utvärderar utfallet av den. Vi anpassar oss till målgruppen och möter alla med respekt och öppenhet. Vi är lagspelare och är duktiga på att skapa hållbara relationer med våra räddningstjänster och vi värdesätter olikheter.

Medarbetare i vårt team är duktiga på att planera, strukturera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och driver utbild­ningsprocesser framåt. Det är en klar fördel att vara stabil och lugn vid oförutsedda händelser och ha ett realistiskt perspektiv.

Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Revinge.

MSB Revinge arbetar generellt med ämnesövergripande och samverkande projekt och är del av varandras utbildningar i möjligaste mån. Det stärker våra kursdeltagares förståelse för den komplexitet som finns inom kommande uppdrag och ger en ökad insikt om flera aktörers roll i att skydda samhället. 

Inrikes resor ingår i tjänsten och arbetsuppgifterna finns på flera enheter på skolan i Revinge. MSB tillämpar provanställning. 

Är du intresserad?
Kontakta gärna enhetschef Karin Philipsson Kanne, 010-240 35 40, karin.philipssonkanne@msb.se, fackliga företrädare är Dennis Göransson (ST), Thomas K Nilsson (SACO-S), och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga når du via vår växel på telefon 0771-240 240.

Din ansökan
Ska vara inkommen till MSB senast 2019-02-24 märkt med referensnummer 2018/221. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som med­ger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlig­hets­principen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansök­nings­handlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare och andra säljare av rekryteringstjänster.

 

 

 Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/221
Publicerat 2018-12-27
Sista ansökningsdag 2019-02-24

Retour aux postes vacants