Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Har du den rätta inställningen att kliva fram när krisen kommer? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du kommer till stor del arbeta som vakthavande webbredaktör. Arbetet delas mellan alla redaktionens medlemmar på ett rullande schema och består bland annat av omvärldsbevakning av medier och myndigheter, att hålla redaktionens kanaler uppdaterade med aktuell infor­mation samt föra dialog med allmänheten i digitala kanaler. Arbetet innebär mycket samarbete både inom enheten, internt på MSB och med andra svenska myndigheter. Viss del av arbetstiden är schemalagd och ibland förekommer arbetspass på kvällstid enligt schema. Beredskapstjänstgöring på kvällar och helger ingår också i anställningen.

När du inte är vakthavande redaktör bidrar du till att ta fram långsiktigt kommunikationsmaterial med fokus på krisberedskap. Det kan till exempel handla om faktatexter, filmade intervjuer, explainers eller reportage till sajterna Krisinformation.se och Lillakrisinfo.se.

Du bidrar också till utveckling av kanalerna och/eller verksamheten för att bättre kunna möta allmänhetens behov av relevant kriskommunikation.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som nyligen tagit examen inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap.

Du har viss

  • erfarenhet av att arbeta på en redaktion
  • erfarenhet av webbpublicering och arbete i sociala medier
  • erfarenhet av kriskommunikation
  • erfarenhet av att ha arbetat i publiceringsverktyget Episerver
  • erfarenhet av arbete med kriskommunikation riktad till barn och unga

För rollen så måste du ha mycket god förmåga att uttrycka dig enkelt, begripligt och tydligt i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av grafisk produktion samt film- och videoproduktion
  • erfarenhet av att ha arbetat i ett verktyg som hanterar sociala medier
  • kunskap om det svenska krishanteringssystemet

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

För att passa i denna roll ska du vara flexibel och ha förmåga att fatta självständiga beslut.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en tidsbegränsad anställning till och med 31 december 2024, med möjlighet till förlängning.

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

På Krisinformation.se förmedlas samhällets samlade krisinformation. All information som publiceras på webbplatsen är bekräftad information från myndigheter och andra ansvariga aktörer. Syftet med webbplatsen är att göra det lättare för allmänheten att hitta bekräftad information från svenska myndigheter genom att samla den på ett ställe och att minska risken för att felaktig information sprids. Krisinformation.se ska också stärka enskilda medborgares förutsättningar att fatta välgrundade beslut i en kris. 

Lillakrisinfo.se är en webbplats för barn och unga och är en del av Krisinformation.se och MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Här publiceras bekräftad information från svenska myndigheter när det händer någonting allvarligt som påverkar många människor i Sverige.

Vi har aktivitetsbaserat kontor där du kan välja arbetsplats efter egna behov. Du har också möjlighet att arbeta på distans.

Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta tf enhetschef Simon Nilsson. Fackliga företrädare är Fredrik Höglund (Saco-S), Hanna Wiklander (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 13 juli 2024

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/119
Publicerat 2024-07-04
Sista ansökningsdag 2024-07-13

Tillbaka till lediga jobb