Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du bidra till utvecklingen av ett cybersäkert samhälle i en föränderlig tid? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för alla kommunikationsaktiviteter och externa relationer vid NCC-SE. I det ingår att ansvara för Centrets kommunikationsstrategi, profilering och utvecklingen av och innehållet i våra digitala kanaler. Vidare kommer du att bygga relationer med svenska och europeiska forsknings-, innovations-, och kunskapsorganisationer och hubbar samt samordna arbetet med att driva den svenska kompetensgemenskapen inom cybersäkerhet.

Ytterligare arbetsuppgifter är till exempel:

  • Projektleda NCC-SE:s egna konferenser och seminarier
  • Vara huvudkontaktpunkt gällande NCC-SE:s deltagande i andra konferenser, paneler och mässor.
  • Andra arbetsuppgifter som är relevanta inom ramen för MSB:s uppdrag att driva och utveckla ett svenskt samordningscenter och MSB:s övriga forskningsfinansierade verksamhet på informations- och cybersäkerhetsområdet.

En viktig del av tjänsten är att både internt och externt företräda NCC-SE, då en nära samverkan med andra enheter på myndigheten, EU:s kompetenscentrum för cybersäkerhet, det europeiska nätverket av nationella samordningscenter och andra samhällsaktörer inom området är av stor betydelse.

Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig som har en högskole- eller yrkeshögskoleexamen inom kommunikation och media, journalistik eller motsvarande med minst två års arbetslivserfarenhet inom angivna områden. Du har god erfarenhet av arbete med webbkommunikation och sociala medier, och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska och du är skicklig på att skriva kärnfulla och ”säljande” texter.

Det är meriterande om du har:

  • grundläggande kompetens inom området informations- och cybersäkerhet. 
  • erfarenhet av det svenska innovationssystemet och privat-offentlig samverkan.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

I ditt arbete är du en nyfiken och driven lagspelare, som samtidigt kan ta egna initiativ och självständigt genomföra aktiviteter från start till mål. Du är utåtriktad och tycker om att knyta kontakter och bygga relationer. Vidare trivs du med kombinationen av att jobba strategiskt med NCC-SE:s kommunikativa inriktning och konkret jobba med text, färg och form.

Arbetsprov vid intervjun kommer att tillämpas.

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning. Din placeringsort kommer att vara Stockhlm på vårt kontor Tomteboda och resor i anställningen förekommer både inom Sverige och EU.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Kansliet vid Sveriges nationella samordningscenter för cybersäkerhetsforskning och innovation (NCC-SE) är placerat vid enheten för strategi och samordning. Vi är idag 14 medarbetare på enheten varav fyra medarbetare på kansliet. NCC-SE samlar Sveriges behovsägare, forskare och leverantörer inom cybersäkerhet, främjar EU:s forsknings- och innovationsprogram och genomför nationella utlysningar inom området. NCC-SE arbetar tillsammans med EU:s kompetenscentrum för cybersäkerhet (ECCC), nätverket av nationella samordningscenter och den europeiska kompetensgemenskapen för cybersäkerhet.

Enheten för strategi och samordning analyserar, samordnar och driver strategi inom informations- och cybersäkerhetsområdet. I enhetens ansvar ingår att driva och hålla samman uppdrag och projekt av strategisk och/eller avdelningsövergripande karaktär samt att analysera och bedöma omvärldsutvecklingen inom området informations- och cybersäkerhet.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?
Har du frågor kontakta enhetschef Johan Turell. Facklig företrädare är Carl Önne SACO-S, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2024
Urvalsarbetet påbörjas i v.33.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem. 

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/99
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb