Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ledarskapet hos oss utgår från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med det innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Som biträdande verksamhetschef har du ansvarar för att driva verksamhetens frågor på en strategisk och operativ nivå tillsammans med din verksamhetschef och dina medarbetare. Du ska leda och styra med verksamhetens, avdelningens och myndighetens mål och medarbetar- och ledarkriterier som utgångspunkt. I din roll ingår samverkan både internt inom MSB och externt gentemot andra organisationer.

I dina arbetsuppgifter ingår att leda och följa upp verksamhetens enhetschefer i deras uppdrag och leda arbetet kopplat till arbetsmiljöfrågor, kulturfrågor, kompetensförsörjning och flera operativa frågor. Du kommer också ersätta verksamhetschefen vid dennes frånvaro i frågor som rör ekonomi, inriktning, analys och övergripande kommunikation.  

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning som är relevant för tjänsten eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • längre chefserfarenhet inom utbildningsverksamhet 
  • längre erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet 
  • erfarenhet av och kunskap om vuxenutbildning

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att leda och följa upp andra chefer i deras uppdrag
  • erfarenhet av att aktivt och framgångsrikt främja och forma en arbetsplats kultur och dess arbetsmiljö
  • erfarenhet av att leda operativ verksamhet
  • utbildning i och erfarenhet av förändringsledning

Som chef och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, coachande och dialoginriktat. Du har god självkännedom och bidrar genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

För att trivas och lyckas i rollen som biträdande verksamhetschef för MSB´s skolverksamhet krävs att du är en trygg, kommunikativ och tydlig ledare som har ett helhetsperspektiv och tar hänsyn till de större perspektiven. Samtidigt leder du den operativa verksamheten och dess frågor där du visar ett gott omdöme i agerande och beslut samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar i komplexa frågor. 

Om anställningen

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning med ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. Din placeringsort kommer att vara Revinge och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

MSB´s skolverksamhet bedrivs i Revinge, Sandö och i Rosersberg. Vårt uppdrag är att bedriva utbildning enligt författning, att genomföra utbildning på uppdrag samt att genomföra utbildning enligt myndighetens utbildningsstrategi. I uppgiften ingår metod- och teknikutveckling för effektiva räddningsinsatser. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Päivi Havlund. Fackliga företrädare är Thomas K Nilsson (Saco-S), Rutger Granberg (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 20 september 2023. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01 alt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Revinge
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/154
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2023-09-20

Tillbaka till lediga jobb