Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Om anställningen

Inköpsfunktionen inom enheten för logistik söker nu en medarbetare för en visstidsanställning. Där du bland annat kommer arbeta med avrop från befintliga ramavtal samt direktupphandling. Arbetet sker på delegation från myndighetens centrala upphandlingsenhet som hanterar annonserade upphandlingar. Huvuddelen av de inköp som utförs görs till lager eller direkt till insats. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten ska du bidra till att effektivisera och kvalitetssäkra myndighetens inköpsprocess.

Medarbetarskapet och ledarskapet på MSB ska utgå från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med MSB:s medarbetar- och ledarkriterier innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Arbetsuppgifter

I rollen som inköpare kommer du vara ansvarig för inköp inom enhetens ansvarsområde, inköpen avser såväl avrop från befintliga ramavtal som direktupphandlingar. Du ansvarar även för den löpande kommunikationen och dialogen med leverantörer samt att ha fokus på att säkerställa effektiva materialflöden och prestanda. I arbetsuppgifterna ingår även inköpsplanering, orderläggning i affärssystemet Unit4 ERP, leveransbevakning och att följa upp inkommande leveranser. Vidare kommer du att hanterar reklamationer samt underhåll av artikelregistret.

Din kompetensprofil:

Du har:

  • universitets-/högskoleutbildning inom relevant område, eller slutförd YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling alternativt inköp, eller minst 3 års arbetslivserfarenhet inom inköp och logistik som bedöms likvärdig.
  • erfarenhet som inköpare inom kommunalt bolag, kommun, landsting eller staten alternativt hos leverantör som arbetar med den offentliga sektorn eller på konsultbolag.
  • stor vana att arbeta i digitala miljöer och erfarenhet av att arbeta med elektroniska upphandlingssystem.
  • vana av att analysera, tolka samt skriva avtal. 
  • erfarenhet av att genomföra direktupphandlingar samt av framtagande av kravspecifikationer till annonserade upphandlingar till stöd för beställare.
  • utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta i affärssystemet UNIT4 ERP - e-handel, upphandlingsverktyget TendSign samt ärende- och dokumenthanteringssystemet Public 360.

Som medarbetare och ledare på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, dialoginriktad, har god självkännedom och är ett föredöme.

Som person är du noggrann och effektiv samt van att arbeta självständigt. Det är viktigt för dig att leverera förväntade resultat med hög kvalité. Du har lätt för att samarbeta och har ett väl utvecklat sinne för service samt god analytisk förmåga. Vi finner även att du är prestigelös, en god lagspelare och har ett innovativt tankesätt.

Om enheten

Enhetens uppgift är logistik och inköp till insatser, övningar och utbildningar. I uppgiften ingår också s.k. strategiska produkter. Vidare ingår tillhörande administration samt materielhanteringssystem. I uppgiften ingår Logistikberedskap.
Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Anställningsform:  Tidsbegränsad anställning i form av ett vikariat till och med 2024-08-31, med möjlighet till förlängning.

Ort: Karlstad

Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Bernt Hedström. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Daniel Hjärne (ST) samt Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 20 mars 2023, märkt med referensnummer 2023/32.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/32
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb