Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vill du utveckla ledningsförmågan vid genomförandet av effektiva räddningsinsatser?

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att delta i utvecklingen av övergripande ledning för räddningstjänst, exempelvis genom att stödja kommunerna.

Du kommer ingå i projektledningen för projektet Ett enhetligt ledningssystem för kommunal räddningstjänst och kommer att ingår i den grupp som utövar tillsyn över länsstyrelsernas planering för övertagande av ansvaret för kommunal räddningstjänst vid omfattande räddningsinsatser, samordningen mellan den statliga räddningstjänstens olika grenar samt kontroll av avtalet mellan staten och SOS Alarm Sverige AB. Du deltar även i enhetens löpande arbete med remisser, beredningar etc.

Din kompetensprofil:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att ha arbetet med ledningsfrågor inom kommunal räddningstjänst.

Tillsynserfarenhet inom skydd mot olyckor, på antingen kommunal, regional eller nationell nivå är meriterande liksom kunskap om samhällsskydd och beredskap.

Du har förmåga att se sammanhang och helheter. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende hos andra. Vidare är du öppen, vill arbeta tillsammans med andra men kan också jobba självständigt och har ett driv i ditt arbete. Arbetet innebär många externa kontakter så det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om MSB

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Tjänsten är placerad på avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande och Enheten för räddningstjänst vid stora olyckor. Enhetens uppgift är att samordna utveckling av statlig räddningstjänst samt att tillsammans med aktörer utveckla och driva systemledningsfrågor och arbete med ett enhetligt ledningssystem för räddningstjänst.
Du kan läsa mer om MSB här.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad eller Stockholm. MSB tillämpar provanställning. Resor i tjänsten förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta Henrik Larsson, enhetschef. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (SacoS), Stefan Haggö eller Ove Brunnström (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 24/4 - 2021, märkt med referensnummer 2021/58.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/58
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-04-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin