Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vill du vara med och jobba med utvecklingen av MSB:s arbete med frivilliga försvarsorganisationer?

MSB söker en utredare för arbetet med frivilliga försvarsorganisationer. Tjänsten kommer att vara placerad vid avdelningen för krisberedskap och civilt försvar som arbetar med att inrikta, utveckla och finansiera planeringen inom området.

Arbetet bygger på att vi samverkar med och tillvaratar perspektiv från våra målgrupper varav de frivilliga försvarsorganisationerna är en. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med medarbetare som arbetar med MSB:s andra målgrupper: centrala myndigheter, länsstyrelser, kommuner, landsting och näringsliv.

Dina arbetsuppgifter
Som utredare ingår du i en arbetsgrupp som arbetar brett med frågor som rör frivilliga försvarsorganisationer inom krisberedskap och civilt försvar. Frågorna rör allt från finansiering till strategisk utveckling och praktiskt stöd till både organisationerna och de aktörer de samverkar med.

Arbetsuppgifterna är varierade och innebär såväl analytiska, utredande uppgifter som praktiskt samordnande av processer och aktiviteter. Du kommer också att delta i eller ansvara för genomförandet av projekt som avser målgruppen. Du kommer att representera MSB i interna och externa sammanhang.

Du kommer in i en spännande och strategiskt viktig utvecklingsfas i planeringen av totalförsvaret.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har:

  •  relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig,
  •  erfarenhet av arbete med krisberedskap och/eller civilt försvar, samt
  •  flerårig erfarenhet av att hålla samman och samordna aktiviteter och processer med många inblandade intressenter.

Meriterande är god kunskap om offentlig förvaltning, liksom tidigare arbete med frivilligfrågor.

Som medarbetare är du lösningsorienterad och lyhörd. Du är också strukturerad, ansvarstagande och trivs med att arbeta i en komplex miljö i utveckling. Du gillar ett varierat arbete i tidvis högt tempo med många pågående aktiviteter där du behåller lugn och fokus. Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter behöver du ha god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm eller Karlstad. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. 

Vill du få mer information?
Har du frågor kontakta biträdande enhetschef Charlott Thyrén eller verksamhetsansvarig Per Sandén. Facklig företrädare är Vendela Dobson Saco-S, Ingrid Krook ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 4 mars 2019 genom länken i denna annons. Vi ber dig i första hand att söka tjänsten via vårt intranät för att på så sätt bättre samordna de ansökningshandlingar som kommer in. Har du inte tillgång till MSB:s intranät kan du maila in din ansökan till registrator@msb.se eller skicka per post till MSB, Registrator, 651 81 Karlstad.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Mer information om enheten och avdelningen hittar du på: https://www.msb.se/sv/Om-MSB/Organisation/Organisation/Avdelningar/Avd-for-utveckling-av-samhallsskydd/Enheten-for-samverkan-och-planering/ 

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm elelr Karlstad
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/29
Publicerat 2019-02-08
Sista ansökningsdag 2019-03-04

Takaisin avoimiin työpaikkoihin