Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vill du förbättra Sveriges förmåga att hantera kriser? Vill du göra nytta för dina medmänniskor?

Då kanske du är vår nästa kollega.

Arbetsuppgifter
Som leveransansvarig transmission är du övergripande ansvarig för uppföljning av transmissionsleveransernas innehåll och kvalitet. Detta gäller främst transmission till att försörja Rakelnätet, och SGSI. Du säkerställer leverans genom att analysera, utvärdera och följa upp på regelbunden basis hur leverantörerna presterar gentemot överenskomna servicenivåer. Du är ytterst ansvarig för beställningar, planering, uppgradering och förvaltning av transmissionsnätet i samarbete med driftleverantören. Du arbetar kontinuerligt med optimering och robusthöjande åtgärder samt föreslår förändringar i dialog med systemarkitekterna mot målet att skapa en tillgänglighet i världsklass. Systemberedskap kommer att ingå i tjänsten.

Du kommer deltaga i och driva olika transmissionsprojekt, tex optimeringar, moderniseringar av nätkomponenter samt managementsystem

Hos oss blir du en viktig medspelare i ett kompetent team, som arbetar operativt och taktiskt med dessa samhällskritiska system. Det är en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med engagerade medarbetare som fungerar som ditt närmsta stöd i det dagliga arbetet.

Din kompetensprofil:
För att söka anställning som leveransansvarig transmission har du en relevant akademisk utbildning och lång arbetserfarenhet inom transmission. Vidare har du erfarenheter och kunskap inom incidenthantering samt drift av Telecomnät och IT system. Flerårig erfarenhet av rollen som Leveransansvarig eller liknande är något som du besitter. Du är van att använda system med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Din erfarenhet av arbete i linjeverksamhet såväl som i projektform i ett landskap med outsourcad IT i en beställarroll kommer väl till pass här.

Du har stora kunskaper i olika transmissionstekniker & protokoll kopplat till både drift & systemarkitektur/design inom tex: IP/Ethernet, SDH, PDH, Radiolänk MPLS /BGP

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av samhällsviktiga kommunikationstjänster så som Rakel, WIS eller SGSI
  • Erfarenhet av arbete inom myndighet eller offentlig förvaltning
  • Erfarenheter och kunskap om krisberedskap
  • Vana av att arbeta med ITIL & informationssäkerhetsarbete

Då rollen ställer höga krav på att samarbeta trivs du som lagspelare och har lätt för att ta kontakt, skapa tillit och bidra till ett bra samarbetsklimat. Att dela med dig av dina kunskaper är något som är självklart för dig. Vidare är du engagerad, affärsmässig, ansvarstagande samt intresserad för kommunikationstjänster och dess teknik. Du trivs i kontakten med leverantörer, kollegor, samarbetspartners och kunder. Du är noggrann, har lätt för att ta egna initiativ och kan behålla ditt lugn även under stressande perioder och levererar ett gott resultat med en hög servicenivå. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi välkomnar dig som utöver att leverera ett gott resultat också bidrar till vårt gäng med högt till tak och härliga kollegor!

Om MSB
Inom avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer finns verksamheten för Rakel och ledningssystem som ansvarar för säkra, krypterade och robusta kommunikationstjänster till samhällsviktiga verksamheter såsom Polis, Räddningstjänst och Sjukvård. I verksamheten ingår utveckling, utbyggnad, förvaltning, drift och kundanslutning av Rakel (Radiokommunikation för effektiv ledning), SGSI (Swedish Government Secure Intranet) och WIS (Webbaserat Informationssystem).

Tjänsten är placerad på enheten för Leverantörsstyrning och systemberedskap. Enheten har det samordnande ansvaret för verksamhetens leverantörsstyrning, beställning och leveransuppföljning gentemot våra leverantörer samt ansvarar för vår avtalsenliga leverantörssamverkan. Enheten upprätthåller även verksamhetens beredskapsfunktion för system och tjänster. På enheten finns leveransansvariga, avtalsförvaltare och säkerhetshandläggare.
Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med placering Karlstad eller Stockholm på vårt kontor Tomteboda i Solna. MSB tillämpar provanställning. Resor i tjänsten kan förekomma.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta enhetschef John Philipson. Fackliga företrädare är Carl Önne Saco-S, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 10 oktober märkt med referensnummer 2021/146.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/146
Publicerat 2021-09-09
Sista ansökningsdag 2021-10-10

Return to job vacancies