Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vill du förbättra Sveriges förmåga att hantera kriser? Vill du bidra till människors säkerhet och hälsa? Vill du göra nytta för dina medmänniskor?

Då kanske det är du som är vår nästa kollega!

Just nu söker vi en Systemtekniker till verksamheten för Rakel och ledningssystem

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker ansvarar du för att konfiguration, driftsättning och administration av videobryggor, servrar och nätverksutrustning. Dina arbetsuppgifter består i att delta i projekt som utvecklar och stärker landet inom krisberedskap och civilt försvar. Du deltar framtagning av nya system samt vidareutveckling av existerande lösningar. Vid behov kan också installationer på plats hos kund ingå i arbetsuppgifterna.

Vi tror att du som söker är både strukturerad och flexibel i ditt arbete och har god vana av att lösa olika systemproblem och inte vara främmande för utmaningar.

Din kompetensprofil:
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen för uppdraget eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer och ha erfarenhet av IT-förvaltning/utveckling/system i någon form, samt kunskaper inom IT-säkerhetsområdet. Vidare bör du ha grundläggande kunskap om PKI infrastruktur. B-körkort är ett krav.

Vi tror att du som söker är både strukturerad och flexibel i ditt arbete och har god vana av att lösa olika systemproblem och inte vara främmande för utmaningar.

Eftersom arbetet kräver kontakter med interna och externa intressenter och arbetet varierar i komplexitet och storlek, är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Det ställer krav på din problemlösande analytiska förmåga som gör att du har lätt att se orsak och samband. Du är tydlig, strukturerad, noggrann, resultatorienterad, kommunikativ som kan motivera, skapa engagemang och delaktighet.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig, läsa och skriva på svenska och engelska. 

Meriterande är

  • Arbetat inom offentlig sektor
  • Utbildning inom signalskyddssystem, exempel PGAI
  • Dokumenterad erfarenhet av IT-drift
  • Erfarenhet inom implementation av virtuella plattformar
  • Säkerhetsskyddsarbete, säkerhetsanalyser samt riskanalyser
  • Arbetat med uppföljning mot leverantörer
  • Arbetat med informationssäkerhet
  • Erfarenhet av Rakel, WIS och SGS

I en operativ verksamhet är lagkänsla en viktig del av arbetsmiljön och bidrar till vår förmåga att hålla hög kvalitet och bibehållen arbetsglädje även vid pressade förhållanden. Vi sätter därför stor vikt vid din personlighet och vid din förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Allt med användarnas behov i fokus

Om MSB
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Tjänsten är placerad på avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationers verksamhet för Rakel och ledningssystem vid Enheten för förvaltning och utveckling. Enhetens uppgift är att utveckla och förvalta verksamhetens system och tjänster enligt beslutade strategier. I detta ingår livscykelhantering av produkter och tjänster, från utveckling till avveckling, tillhandahålla teknisk expertis, projektledning och integrering av nya tjänster i systemen.
Du kan läsa mer om MSB här.

Anställningsvillkor
anställningen är en tillsvidare anställning på heltid med placering i Karlstad eller Stockholm. Resor i tjänsten, nationellt och internationellt förekommer. B-körkort, MSB tillämpar provanställning.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta enhetschef Carl-Fredrik Östman. Fackliga företrädare är Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240

Ansökan
din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 9 april 2021, märkt med referensnummer2021/56. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

              

 

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/56
Publicerat 2021-03-19
Sista ansökningsdag 2021-04-09

Return to job vacancies