Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

MSB Revinge bedriver utbildningar inom samhällsskydd och beredskap. Vi genomför grund – och vidareutbildningar inom räddnings- och säkerhetsområdet samt samverkansutbildningar både nationellt och internationellt. Vi är ca 100 medarbetare varav hälften är lärare.

Vi utbildar samhällsviktiga aktörer i det svenska och internationella krishanteringssystemet och söker nu dig som vill vara med och leda i detta viktiga uppdrag.

Enheten för samverkansutbildning ansvarar för att resursplanera, förbereda, genomföra och följa upp nationella och internationella kurser avseende samverkan och krisberedskap. Enheten består idag av ca tio engagerade, kompetenta medarbetare som utgör basen i verksamheten och som nu söker sin chef.

Enheten finansieras via kursavgifter.

Arbetsuppgifterna

Som chef för enheten leder och styr du verksamheten med utgångspunkt från myndighetens uppdrag och mål. Du har ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. I ditt ansvar ingår att planera och prioritera för en effektiv verksamhet och skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö där alla trivs och utvecklas.

I rollen som enhetschef kommer du att ansvara för mottagande av inkommande nationella och internationella uppdrag, bedömning av förfrågningar samt offerera, säkerställa och följa upp genomföranden. Alla kurser/utbildningar tas fram utifrån myndighetens utbildningsprocess.

Omvärldsbevakning och nätverkande kring frågor som rör enhetens uppdrag, både nationellt och inom EU ingår också i uppdraget liksom att besvara upphandlingsförfrågningar från EU.

Då enheten finansieras via kursavgifter ligger det ekonomiskt resultatansvar på denna roll, vilket innebär planering och uppföljning av resultatområdena.

Det ligger i rollens ansvar att arbeta upp ett nätverk med kompetenser som motsvarar kraven på de uppdrag vi åtar oss.

Kompetensprofil

Du har samhällsvetenskaplig akademisk utbildning inom tex ekonomi, statsvetenskap, juridik eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta som chef, företrädesvis för konsultverksamhet eller annan typ av tjänsteförsäljning och har erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor och förändringsarbete. Du utmanas av och gillar att jobba med människor och förstår innebörden av grupprocesser.

Du har erfarenhet av att arbeta mot ekonomiska resultatmål, offerera samt att ta fram upphandlingsunderlag till EU. Du bör även ha erfarenhet av att hantera internationella kundrelationer.

Det är en merit om du har erfarenhet av att arbeta med intäktsfinansierad utbildning och kursverksamhet.

Kunskap om det nationella och internationella krishanteringssystemet är meriterande samt om hur samhällets strukturer lokalt, regionalt och centralt ser ut.

Du ska ha god datorvana och kunskap i Officepaketet.

Med din kompetens och profil blir du ett viktigt komplement till skolledningen. Dina blivande chefskollegor bidrar med kunskap och erfarenheter från arbete med pedagogik, skolledning, säkerhet, administration och logistik.

Som person är du strukturerad och mål- och resultatorienterad med god förmåga att prioritera och besluta.

Du är en god kommunikatör som på ett tydligt och engagerande sätt leder och skapar goda relationer – och har roligt under tiden. Ditt ledarskap är prestigelöst och du verkar för öppenhet, delaktighet och samarbete. Dessutom har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska och gärna ytterligare något europeiskt språk.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper i rollen som enhetschef.

Övriga upplysningar

Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Befattningen är placerad i Revinge. Resor både nationellt och internationellt förekommer.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Ytterligare information

Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att höra av dig till verksamhetschef Lena Gartmark på tel 010-240 3637.

Fackliga företrädare är Thomas K Nilsson (Saco-S), Dennis Göransson (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås på växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 3 mars 2019, märkt med referensnummer 2019/4. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Return to job vacancies