Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle i såväl fred, kris som krig? Då kanske du är vår nästa kollega! Vi söker nu en lärare till våra grundutbildningar. 

MSB erbjuder utbildningar för att stärka och utveckla förmågan inom svensk räddningstjänst, civilt försvar och krishantering. Hos oss får du möjlighet att bidra till kompetensförsörjning av bland annat svenska totalförsvaret. I vårt team av lärare deltar alla i ämnesdiskussioner, ämnesutveckling och samverkar med andra ämnesområden inom vår egen myndighet, andra lärare och med externa aktörer. MSBs skolverksamhet arbetar generellt med ämnesövergripande och samverkande projekt och vi är del av varandras utbildningar i möjligaste mån. Det stärker våra kursdeltagares förståelse för den komplexitet som finns inom kommande uppdrag och ger en ökad insikt om flera aktörers roll i att skydda samhället.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du kommer vara en del av teamet på Enheten för grundutbildning 3 med möjlighet till arbete inom hela grundutbildningen. Vid GU3 genomförs huvudsakligen grundläggande utbildning för räddningspersonal och kommande civilpliktsutbildningar med start hösten 2024. Enhetens medarbetare är också del av genomförandet av den 2-åriga utbildningen av räddningstjänstpersonal Skydd mot olyckor. Du kommer att vara en del av ett lärarlag där alla har, och bidrar med, olika kompetenser och erfarenheter så som brand, räddning, farliga ämnen, risk och akut omhändertagande. Idag består enheten av 7 medarbetare men kommer successivt öka under kommande år.

Du kommer att utbilda i kompetensområdet akut omhändertagande med S-XABCDE som ledstång. Andra kompetensområden kan också förekomma. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla, förbereda och genomföra utbildningar. I din roll som lärare ligger det i ditt uppdrag att utbilda och att bedöma och följa upp studieresultat och kurser. Vi utbildar våra studerande på skolan men också på distans via digital lärplattform.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som är

  • Legitimerad sjuksköterska

Det är meriterande om du har

  • pedagogisk kompetens och erfarenhet av handledning
  • kunskap om och erfarenhet av MSB:s utbildningsverksamhet
  • erfarenhet av prehospital vård och/eller traumavård
  • vidareutbildning inom ambulans, IVA eller narkos 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Vi ser gärna att du har uppnått en personlig mognad och är trygg i dig själv, att du besitter en pedagogisk insikt som möjliggör dig att nå de studerande på olika sätt. Vi ser även att du är en naturlig ledare i utbildningsmiljön.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Revinge och resor i anställningen förekommer. Du förväntas kunna genomföra viss utbildning på annan ort, i första hand Sandö under enstaka veckor.

Om oss

Enheten för Grundutbildning 3 är en av fyra enheter som arbetar med våra grundutbildningar och vi finns i både Revinge och på Sandö. Genom omvärldsbevakning, aktuell forskning och beprövad erfarenhet utvecklar vi våra utbildningar och dess genomförande för att möta framtidens behov på bästa sätt och just nu växer vårt uppdrag genom att ta fram funktionella civilpliktsutbildningar.

Vi erbjuder dig möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Christian Wojtania. Fackliga företrädare är Thomas K Nilsson (Saco-S), Rutger Granberg (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Revinge
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/114
Publicerat 2024-06-24
Sista ansökningsdag 2024-08-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb