Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och
konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!
MSBs skolverksamheten i Revinge söker nu en servicetekniker som ska hjälpa oss att utveckla och
säkerställa genomförandet av utbildning av räddningstjänstpersonal och civilpliktsutbildning.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som servicetekniker innebär underhåll, vård och kontroll av våra fordon, brandutrustning och maskiner samt enklare byggnationer och reparationer. Du kommer även att vara behjälplig med andra arbetsuppgifter som att hjälpa till i vaktmästeri, förråd och med fastighetstekniska uppgifter. Som servicetekniker ingår det att ge service till MSB Revinges studenter, kursdeltagare, lärare och annan personal.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • genomförd gymnasieutbildning 
  • B-körkort 
  • några års arbetslivserfarenhet från likande arbetsuppgifter 
  • goda kunskaper i engelska 

Det är meriterande om du har:

  • kunskap om och kompetens inom andningsskydd
  • C-körkort och förarintyg för truck och hjullastare
  • erfarenhet av räddningstjänst 
  • genomförd brandmansutbildning 

Vi ser att du behöver vara van vid att ta egna initiativ, vara självgående och ha lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Vi ser även att det är bra att vara strukturerad för att kunna arbeta på ett effektivt sätt.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme. Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en tidsbegränsad anställning. Tillträde sker enligt överenskommelse och anställningen löper tillsvidare men som längst till och med 2025-09-30. Möjlighet till förlängning finns. 

Din placeringsort kommer att vara Revinge och resor i anställningen förekommer.

Om oss

Enhetens uppgift är att tillhandahålla, underhålla och projektera utbildningsanordningar, materiel, utrustning och fordon. I detta ingår fastighetsskötsel, verkstadstjänster, vaktmästeri och inom ramen för befintliga hyresavtal ha löpande kontakter med hyresvärden angående daglig drift och underhåll av lokaler. Vi arbetar tillsammans med vår systerenhet på Sandö för att effektivisera och tillsammans hitta nya arbetssätt. 
Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Johan Jönsson. Fackliga företrädare är Thomas K Nilsson (Saco-S), Rutger Granberg (ST) och Ann.-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Ansökningstiden till den här platsannonsen är extra lång på grund av semestrar. 

Välkommen med din ansökan senast den 7 augusti 2024. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Revinge
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/101
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-08-07
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb