Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du vara med och bidra till att skapa kunskap och metodik om hur informations- och cybersäkerhetsfrågornas samhällspåverkan kan förstås, analyseras och bedömas?
Då kanske det är du som är vår nästa kollega! 

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Som junior analytiker deltar du i det dagliga analysarbetet. I det ingår att analysera och sammanställa information om inrapporterade it-incidenter samt upprätta och sammanställa statistik. Vidare kommer du att bedriva omvärldsbevakning och research, författa underlag och delta i arbetet med avdelningens lägesbild. Ytterligare arbetsuppgifter är t ex:

  • delta i avdelningens analyssamverkan med andra myndigheter
  • stötta medarbetare och kollegor i analysrelaterade arbeten inom ramen för EU-samarbetet
  • deltar i arbetet med metodutveckling inom arbetet med strategisk analys

Dina kunskaper och kompetenser
För att söka anställning som junior analytiker har du relativt nyligen tagit en examen inom samhällsvetenskapligt eller it-relaterat ämnesområde och har upp till två års arbetslivserfarenhet efter avlagd examen. Att skriva och uttrycka dig väl i skrift, både på svenska och på engelska är något du är van vid och duktig på.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete: 

  • med incidentrapportering, omvärldsbevakning och analys utifrån källor så som artiklar i tidningar etc.
  • med sammanställning av data från flera olika källor
  • på en statlig myndighet

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

I ditt arbete är du nyfiken, resultatinriktad och strukturerad och du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Vidare har du ett inkluderande förhållningssätt och delar med dig av dina kunskaper.

Arbetsprov kommer att genomföras vid en eventuell intervju. 

Om anställningen
Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning. Din placeringsort kommer att vara Stockholm på vårt kontor Tomteboda, resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Enheten för strategi och samordning analyserar, samordnar och driver strategi inom informations- och cybersäkerhetsområdet. I enhetens ansvar ingår att driva och hålla samman uppdrag och projekt av strategisk och/eller avdelningsövergripande karaktär samt att analysera och bedöma omvärldsutvecklingen inom området informations- och cybersäkerhet.

MSB är en av de fyra primära myndigheterna i det Nationella cybersäkerhetsentret, och arbete inom ramen för det kan förekomma som en del av tjänsten.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?
Har du frågor kontakta enhetschef Johan Turell. Facklig företrädare är Carl Önne SACO-S, Jan Herremo ST och Ann-Britt Paradis eller Leif Fröhlen SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2023.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/89
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb